Cartofii prajiti…eterna poveste, sanatosi, nesanatosi…nu or fi ei cea mai fascinanta leguma, dar gatiti in mod sanatos isi gasesc locul in meniul unui copil.
E drept, nu mancam des cartofi, dar cand ii pregatim, ne dorim sa nu fie prajiti in ulei, dar sa ne placa. Varianta cuptorului este o alternativa mult mai sanatoasa a celebrilor cartofi prajiti in ulei.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi mari
- 1 lgita sanatoasa de boia dulce
- 1 lgita usturoi pudra
- 1 praf de sare (2 ani+)
- putin ulei de rapita presat la rece
Cum am procedat:
- am curatat si taiat cartofii mai grosuti, dupa care i-am uns bine cu boia si usturoiul pudra
- am copt cartofii in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 25-30’, pana se rumenesc nitel
- cu 10’ inainte de final, i-am stropit cu putin ulei
Am servit cartofii cu o salata de rosii, castraveti si ceapa. Stiti cum au mers?
Pofta buna!
No Comments