Gătesc rar cuș cuș , dar și când o fac, îmi place această combinație de cuș cuș cu fasole roșie.
Ingrediente necesare:
- 1 pumn cuș cuș
- 1 pumn fasole boabe roșie (hidratată peste noapte)
- 1/2 ardei roșu
- 1 morcov mic
- 2 cepe verzi (eu am folosit doar partea albă a 2 cepe subțiri)
- 1 linguriță amestec de legume deshidratate
- 200 ml supă de legume (se poate înlocui cu apă)
- 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță, presat la rece)
- opțional: 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Cum am procedat:
- am pus la fiert într-o cantitate mare de apă fasolea boabe împreună cu 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu. La 20 de minute de fierbere, am aruncat apa și am continuat să fierb fasolea într-o altă apă (vă ajută dacă o aveți deja caldă). Am lăsat fasolea la fiert până când boabele au fost moi
- într-o cratiță, am pus la înăbușit în apă cu ulei (1 lingură ulei+4 linguri apă), ceapa tăiată fin și morcovul tăiat cubulețe mici. După 5 minute, am adăugat ardeiul, supa de legume și legumele deshidratate.
- În paralel, am fiert separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cuș cuș-ul
- când morcovul a fost fiert, am adăugat în cratiță boabele de fasole și cuș cuș-ul, lăsând la fiert, la foc foarte mic, pentru încă 5 minute
♥ am servit preparatul cu o salată proaspătă de crudități
♥ pentru copilașii mici, boabele de fasole se aplatizează cu furculița pentru a nu prezenta risc de înec/aspirație
No Comments