Un ghiveci cu legume si carne constituie un pranz excelent, iar fara carne, asigurata si cina. La cina, am adaugat putina branza feta.
Ingrediente
- 10 aripioare taiate in 2 parti
- 300 gr pastai verzi congelate taiate bucatele
- 4 cartofi medii cuburi
- 1 morcov taiat felii subtiri
- 1 ardei capia
- 1 ceapa mare
- 1 graunte usturoi
- 4 lg pasta de rosii (eu am folosit pasta de rosii si ardei de la parinti 😌)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat
- am pus in tigaia de gatit ceapa taiata fin si usturoiul, putina apa si lg de ulei si am gatit cateva minute
- am adaugat aripioarele si o cana de 200 ml de apa si am lasat 10-12’ la foc mediu, amestecand din cand in cand
- am adaugat morcovul, iar dupa alte cateva minute cartofii, ardeiul si pastaile congelate
- am gatit cu capac pana cand legumele si puiul s-au gatit, am adaugat pasta de rosii si am dat intr-un clocot; daca mai e nevoie de apa, se mai adaugat cate putin sau in fct de cat sos doriti
- am servit cu salata de varza
Pofta buna!
No Comments