Stiti chiftelutele acelea micute din legume de la Ikea? Habar nu am cum le fac ei, dar am mancat de cateva ori si tare mi-au placut. Am zis ca nu e vreo mare filozofie…ihi…am zis! 😃Dar sunt delicioase!
Ingrediente:
- 100 gr mazare (am folosit la borcan)
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 morcovi
- 2 cartofi fierti
- 400 gr naut (borcan)
- O mana de spanac
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 2 lg fulgi de drojdie inactiva (optional)
- 1-2 lg de faina (eu am folosit faina de porumb-maizena)
Sos
- 200 ml lapte vegetal
- 2 lg ulei de masline
- 1 lg faina (aici de porumb-maizena)
- 1 lg sos de mustar
- 1 lg zeama de lamaie
- Putina sare
- Marar tocat
Cum am procedat:
- am pus in chopper ceapa, morcovul, spanacul, usturoiul, cartofii nautul, fulgii si uleiul si vjjjjj-vjjjjj
- am rasturnat intr-un castron, am adaugat mazarea, faina si uleiul, dupa care am format chiftelutele
- le-am copt 30’ la 180 gr, caldura sus-jos
- pentru sos, am pus toate ingredientele (fara marar) in tigaie si am gatit pe foc mediu, cateva minute amestecand continuu pana cand incepe se se ingroase sosul; am adaugat mararul la final
- am pus chiftelutele in sos si am gatit inca vreo 2’ impreuna
Mama mare, aka eu, le-a servit intr-o salata cu suc de portocala rosie.
Pofta buna!
No Comments