Legume și leguminoase

Cartofi tip wedges

februarie 27, 2022

Cartofii wedges sunt printre favoriții mei însă nu mă lasă sufleul să fac ceva prăjit în baie de ulei așadar…aici este varianta coaptă.

Ingrediente:

  • cartofi
  • ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de avocado)
  • un mix de condimente (eu am folosit boia de ardei dulce, rozmarin și sare 1 an+)
  • Pentru sos: câteva ciuperci champignon, smântână/smântână vegetală, pătrunjel verde

Cum am procedat:

  • Am tăiat cartofii în forma specifică și i-am clătit sub jet de apă; am absorbit apa cu ajutorul unor șervețele de bucătărie și i-am pus în coșul de la Ninja. Am gătit 10 minute pe bake (195 grade) și 10 minute pe Air Crisp (200 grade) – am amestecat de 2 ori în acest timp. Când a fost gata timpul, am presărat peste ei amestecul de condimente și am pulverizat puțin ulei, i-am amestecat și am mai gătit pe Air Crisp încă 2 minute. În funcție de tipul de cartofi pe care îi aveți este posibil să fie nevoie de mai mult sau mai puțin timp de gătire. Puteți să adăugați uleiul și numai după ce este finalizată  gătirea
  • Dacă optați pentru varianta gătită la cuptor, vă recomand să îi fierbeți în apă pentru aproximativ 5 minute, ulterior să îi scurgeți foarte bine de lichid și să îi puneți la cuptor la 175 grade pentru 15 minute. Când timpul expiră amestecați cu uleiul și condimentele dorite și mai gătiți la cuptor la 190 grade pentru alte 2-3 minute.
  • Pentru sos: am tăiat ciupercile feliuțe și le-am pus într-o tigaie cu 2 linguri de apă. Am gătit câteva minute, până când lichidul era evaporat complet. Am adăugat smântâna, am amestecat bine și am decorat cu pătrunjel verde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.