L-am rugat pe sot sa pregateasca cina, i-am transmis indicatiile pas cu pas, iar el, foarte ascultator :p, a reusit sa o scoata la capat. In plus, am si mancat, deci au fost gustoase. Il incurajez mereu, il laud, asa ca nu ma refuza niciodata cand ii cer ajutorul in bucatarie.
Ingrediente:
- 10 paste cochilii
- 300 gr branza de capra moale
- 100 gr cas de oi
- 450 gr pasata de rosii (am folosit de la Biona)
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 lgita ierburi italiene
- 2 lg ulei de masline
- 2 catei usturoi
- 4-5 lg branza emmental rasa
Cum am (a :p) procedat:
- prima data, am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le-am spalat bine cu apa rece
- am amestecat branza de capra cu casul de oi si am umplut cele 10 cochilii
- intr-o tigaie, am pus pasata de rosii impreuna cu busuiocul maruntit, ierburile usturoiul si uleiul si am gatit cateva minute pana cand sosul s-a ingrosat nitel
- am turnat sosul intr-o tava de ceramica, am adaugat deasupra cochiliile
- deasupra cochiliilor, am adaugat branza emmental rasa
- am introdus tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, caldura sus-jos si am copt cca 15′, pana cand branzica s-a topit frumos
Pofta buna!
No Comments