O sa deveniți fani waffles/gofre belgiene sărate, daca încercați varianta de mai jos! E a treia oară când le prepar de ieri dupa-amiaza! Am pornit de la ideea de waffles dulci si am ajuns sa le umplu cu cașcaval, ceapa verde si ardei! Mno!
Ideea este ca le puteți face atat dulci cât si sărate! Iar in cazul celor sărate, le puteți încropi cu ce ingrediente preferați sau aveți prin casa! De la ceapa verde, ardei, roșii uscate, măsline, cașcaval/diverse alte brânzeturi (mozzarella, cheddar, gouda), etc.
Ingrediente:
- 130 gr faina 550
- 180 ml lapte caldut
- 40 gr unt gras
- 1/4 pachețel drojdie uscata BIO (aprox 2-3 gr)
- 1 ou
- optional, o lingurița rasa miere certificata (1+)
- optional, un praf de sare (2+)
Topping “intern”: câte o lingurița de cașcaval ras, 1 lingurița ceapa verde mărunțită, 1 lingurița ardei capia mărunțit. Acesta se pune înăuntrul gofrei iar ingredientele si cantitățile pot suferi modificări in funcție de preferințe.
Cum am procedat:
- am topit untul in 100 ml lapte, apoi am adăugat restul laptelui, rezultând o compoziție lichida călduță (cât sa ții degetul in ea, fără sa ardă), in care am adăugat drojdia uscata si mierea. Grila sa nu adăugați drojdia intr-un lichid prea fierbinte, riscați sa “ucideți” drojdia! Am adăugat faina, am amestecat si am lăsat aluatul obținut la “bulbucat”, aproximativ 1/2 ora. Il puteți lasă si peste noapte in frigider, in recipient acoperit.
- odata dospita compoziția, am adăugat oul bătut (si sarea (2+), daca alegeți sa o folosiți). Am amestecat bine si am pus aparatul de gofre la încălzit (Breville cu placi ceramice, identic cu cel pe care l-am dăruit in cadrul concursului cu aplicația mybabyfood). Am pus câte o lingura din compoziție intr-o forma din aparat, am presărat “topping-ul” si am adăugat încă o lingura din compoziție, peste. Am presărat si niste cașcaval ras deasupra. Am procedat identic si cu cealaltă forma si am lăsat gofrele la copt, 3-4’.
- le-am servit împreuna cu niste roșii proaspete si germeni de broccoli! Delicioase!
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments