Legume și leguminoase

Păstăi cu smântână și usturoi

septembrie 16, 2021

E o mancare usoara care merge in orice anotimp. Pastai se gasesc pe tot parcursul anului, proaspete sau congelate, deci si partea asta e asigurata. In plus, vai….eu as manca pastai cu smantana la orice ora. Cu paine prajita sau cu mamaliguta. Imi ploua in gura, desi am mancat deja.

Ingrediente:

  • 500 gr pastai galbene
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lg ulei de masline presat la rece
  • 3-4 catei usturoi, dupa gust
  • 1 lg faina tapioca
  • 250 gr smantana grasa, fermentata
  • 1 legatura mica de marar
  • 1 praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • ceapa tocata si usturoiul ras le-am inabusit in lg de ulei si putina apa
  • am adaugat pastaile taiate si le-am acoperit cu apa, dupa care, cu capac, au fiert pana cand s-au inmuiat
  • am amestecat smantana impreuna cu faina de tapioca si cateva lg de zeama de la pastai si am adaugat amestecul in oala
  • am lasat totul la foc mic cateva minute, pana cand s-a ingrosat sosul
  • la final, am adaugat mararul tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anca octombrie 27, 2021 at 8:38 pm

    😍 Cu ce se poate inlocui faina de tapioca?
    Multumesc

    • Reply Sorina octombrie 28, 2021 at 2:56 pm

      Buna, cu orice faina, cu gluten sau fara, alt amidon nemodificat genetic.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.