E o mancare usoara care merge in orice anotimp. Pastai se gasesc pe tot parcursul anului, proaspete sau congelate, deci si partea asta e asigurata. In plus, vai….eu as manca pastai cu smantana la orice ora. Cu paine prajita sau cu mamaliguta. Imi ploua in gura, desi am mancat deja.
Ingrediente:
- 500 gr pastai galbene
- 1 ceapa potrivita
- 1 lg ulei de masline presat la rece
- 3-4 catei usturoi, dupa gust
- 1 lg faina tapioca
- 250 gr smantana grasa, fermentata
- 1 legatura mica de marar
- 1 praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- ceapa tocata si usturoiul ras le-am inabusit in lg de ulei si putina apa
- am adaugat pastaile taiate si le-am acoperit cu apa, dupa care, cu capac, au fiert pana cand s-au inmuiat
- am amestecat smantana impreuna cu faina de tapioca si cateva lg de zeama de la pastai si am adaugat amestecul in oala
- am lasat totul la foc mic cateva minute, pana cand s-a ingrosat sosul
- la final, am adaugat mararul tocat
Pofta buna!
2 Comments
😍 Cu ce se poate inlocui faina de tapioca?
Multumesc
Buna, cu orice faina, cu gluten sau fara, alt amidon nemodificat genetic.