Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Chifteluțe din năut cu dovlecel

aprilie 10, 2021

Aplicatia mea minune de la thermomix ma scoate din nou din impas. La o cautare “chiftelute”, mi-a adus delicioasele acestea. Le-am servit la cina cu salata si iaurt cu usturoi. Copila s-a bucurat ca nu e carne (pe care oricum nu o servim la cina) 😀, noi ne-am bucurat de bucuria ei, de bune au fost bune-bune, ne-am ridicat de la masa multumiti. Am mai lucrat si de acasa, asa ca, inainte de a veni de la scoala, cina a fost gata, perfect ca sa nu mai petrec timp in bucatarie, ci cu ea.

Ingrediente:

  • 360 gr naut fiert (eu am folosit aproape 2 borcane de naut BIO din DM)
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr fulgi de drojdie inactiva
  • 50 gr faina de naut
  • 30 gr ulei de masline extravirgin
  • 20-25 fire patrunjel
  • 1 ou
  • 50 gr pesmet (eu am folosit fara gluten, pesmet din malai)
  • 200 gr dovlecel

Cum am procedat:

  • in vasul unui chopper, am pus nautul si si l-am maruntit, dar lasand bucatele de naut, nu pasta, dupa care l-am rasturnat intr-un bol
  • am pus in vasul chopperului, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul, oul si am maruntit, am pus amestecul peste naut
  • am adaugat in bol, faina, pesmetul, fulgii de drojdie inactiva si dovlecelul ras si am amestecat cu mana pentru a omogeniza ingredientele; amestecul e unul moale, dar chiftelutele se pot modela
  • am format chiftelutele si le-am asezat pe o foaie de copt, in tava
  • am copt bilutele 25’ in cuptorul preincalzit la 200 gr, caldura sus-jos, dupa care alte 4’ pe ventilatie la 220 gr

Pofta buna!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Bianca august 3, 2021 at 6:39 am

    Buna, suna delicios. Oare in loc de faina de naut se poate folosi si faina de grau 650? Iar oul cu ce l-am putea inlocui in aceasta reteta? Multumesc frumos!

    • Reply Sorina august 3, 2021 at 1:27 pm

      Buna, da, bineinteles.

    • Reply Maria februarie 24, 2022 at 7:47 pm

      3 linguri de Aqua Faba, adica chiar apa in care a stat nautul in conserva sunt echivalentul unui ou. pastreaza restul de apa la congelator pt briose si alte bunatati!

      • Reply Sorina februarie 25, 2022 at 6:11 am

        Buna! Nu am folosit aquafaba ca inlocuitor pentru ou. Am folosit 2 lg apa + 1 lg seminte in rasnite, in schimb.

  • Reply Maria februarie 24, 2022 at 7:43 pm

    dovlecelul ras l-ai stors de apa sau l-ai lasat asa?

    • Reply Sorina februarie 25, 2022 at 6:10 am

      Buna! Nu l-am scurs. Eu am folosit zucchini.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.