Aplicatia mea minune de la thermomix ma scoate din nou din impas. La o cautare “chiftelute”, mi-a adus delicioasele acestea. Le-am servit la cina cu salata si iaurt cu usturoi. Copila s-a bucurat ca nu e carne (pe care oricum nu o servim la cina) 😀, noi ne-am bucurat de bucuria ei, de bune au fost bune-bune, ne-am ridicat de la masa multumiti. Am mai lucrat si de acasa, asa ca, inainte de a veni de la scoala, cina a fost gata, perfect ca sa nu mai petrec timp in bucatarie, ci cu ea.
Ingrediente:
- 360 gr naut fiert (eu am folosit aproape 2 borcane de naut BIO din DM)
- 1 ceapa medie
- 3 catei usturoi
- 50 gr fulgi de drojdie inactiva
- 50 gr faina de naut
- 30 gr ulei de masline extravirgin
- 20-25 fire patrunjel
- 1 ou
- 50 gr pesmet (eu am folosit fara gluten, pesmet din malai)
- 200 gr dovlecel
Cum am procedat:
- in vasul unui chopper, am pus nautul si si l-am maruntit, dar lasand bucatele de naut, nu pasta, dupa care l-am rasturnat intr-un bol
- am pus in vasul chopperului, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul, oul si am maruntit, am pus amestecul peste naut
- am adaugat in bol, faina, pesmetul, fulgii de drojdie inactiva si dovlecelul ras si am amestecat cu mana pentru a omogeniza ingredientele; amestecul e unul moale, dar chiftelutele se pot modela
- am format chiftelutele si le-am asezat pe o foaie de copt, in tava
- am copt bilutele 25’ in cuptorul preincalzit la 200 gr, caldura sus-jos, dupa care alte 4’ pe ventilatie la 220 gr
Pofta buna!
6 Comments
Buna, suna delicios. Oare in loc de faina de naut se poate folosi si faina de grau 650? Iar oul cu ce l-am putea inlocui in aceasta reteta? Multumesc frumos!
Buna, da, bineinteles.
3 linguri de Aqua Faba, adica chiar apa in care a stat nautul in conserva sunt echivalentul unui ou. pastreaza restul de apa la congelator pt briose si alte bunatati!
Buna! Nu am folosit aquafaba ca inlocuitor pentru ou. Am folosit 2 lg apa + 1 lg seminte in rasnite, in schimb.
dovlecelul ras l-ai stors de apa sau l-ai lasat asa?
Buna! Nu l-am scurs. Eu am folosit zucchini.