Problema mea la musaka nu e ca nu imi place…inca ce imi place, mult de tot…daaaar imi e greu sa o pregatesc. De aceea, rar o pregatesc, dar si cand o pregatesc, o savurez din plin. Tot plinul, o farfurie maaaaare cu musaka, va rog!
Ingrediente:
Piure
- 6 cartofi mari
- 4 lg ulei de masline presat la rece
- 50 gr cheddar ras
- 1 vf lgita nucsoara
- 1 praf de sare (2ani+)
Umplutura
- 100 gr linte rosie hidrata/fiarta
- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mic
- 1 lgita rasa pudra de chimen
- 1 lgita pasta de rosii
- 1 lg ulei de masline presat la rece
Sos bechamel
- 250 gr lapte
- 20 gr unt
- 100 gr cheddar ras
- 1/2 lg amidon porumb nemodificat genetic
Cum am procedat:
- am curatat/spalat cartofii si i-am taiat cuburi, dupa care i-am pus la fiert
- cu un chopper, am maruntit ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul si le-am inabusit cateva minute in putina apa si lg de ulei, cat sa se inmoaie
- am adaugat si pasta de rosii si am lasat inca 3-4′, amestecand continuu
- am amestecat legumele impreuna cu lintea deja fiart si pudra de chimen si am lasat deoparte pana cand au fiert cartofii
- odata fierti cartofii, i-am pasat cu o furculita, am amestecat cu branza cheddar, uleiul, sarea si nucsoara
- am pregatit un vas de copt termorezistent, am asezat un strat de piure de cartofi, umplutura cu linte si restul de piure deasupra
- pentru béchamel, am pus intr-o tigaita laptele, untul, branza si amidonul si am gatit cateva minute, pana cand sosul s-a ingrosat
- am turnat sosul deasupra si am introdus in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30′, pana cand sosul prinde o culoare maro-aurie
Am servit la pranz cu salata…chimenul si nucsoara au facut casa buna de tot!
*am obtinut cca 3 portii
Pofta buna!
No Comments