Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Musaka din cartofi si linte

octombrie 1, 2020

Problema mea la musaka nu e ca nu imi place…inca ce imi place, mult de tot…daaaar imi e greu sa o pregatesc. De aceea, rar o pregatesc, dar si cand o pregatesc, o savurez din plin. Tot plinul, o farfurie maaaaare cu musaka, va rog!

Ingrediente:

Piure

  • 6 cartofi mari
  • 4 lg ulei de masline presat la rece
  • 50 gr cheddar ras
  • 1 vf lgita nucsoara
  • 1 praf de sare (2ani+)

Umplutura

  • 100 gr linte rosie hidrata/fiarta
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mic
  • 1 lgita rasa pudra de chimen
  • 1 lgita pasta de rosii
  • 1 lg ulei de masline presat la rece

Sos bechamel

  • 250 gr lapte
  • 20 gr unt
  • 100 gr cheddar ras
  • 1/2 lg amidon porumb nemodificat genetic

Cum am procedat:

  • am curatat/spalat cartofii si i-am taiat cuburi, dupa care i-am pus la fiert
  • cu un chopper, am maruntit ceapa, usturoiul, ardeiul  si morcovul si le-am inabusit cateva minute in putina apa si lg de ulei, cat sa se inmoaie
  • am adaugat si pasta de rosii si am lasat inca 3-4′, amestecand continuu
  • am amestecat legumele impreuna cu lintea deja fiart si pudra de chimen si am lasat deoparte pana cand au fiert cartofii
  • odata fierti cartofii, i-am pasat cu o furculita, am amestecat cu branza cheddar, uleiul, sarea si nucsoara
  • am pregatit un vas de copt termorezistent, am asezat un strat de piure de cartofi, umplutura cu linte si restul de piure deasupra
  • pentru béchamel, am pus intr-o tigaita laptele, untul, branza si amidonul si am gatit cateva minute, pana cand sosul s-a ingrosat
  • am turnat sosul deasupra si am introdus in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30′, pana cand sosul prinde o culoare maro-aurie

Am servit la pranz cu salata…chimenul si nucsoara au facut casa buna de tot!

*am obtinut cca 3 portii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.