Dulcegării

Tartă cu caise

septembrie 2, 2021

Desi sunt in concediu, am ramas cu minunatia asta in buzunar. Risca sa se strice, sa fie uitata, era pacat. Am scos-o repede din buzunar, inainte sa se trezeasca ai mei.

Ingrediente (o tarta micuta, cat o palma mare de adult 😁):

Blat

  • 125 gr faina grau spelt
  • 60 gr unt rece ras / margarina Alsan
  • 2-3 lg suc de portocala rece

Umplutura

  • 2 lg branza de migdale/caju (gen rawckers)
  • 6-7 caise mici

Topping (optional)

  • 1 galbenus pentru uns
  • fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu untul pana cand am obtinut un aluat nisipos
  • am adaugat sucul de portocale si am format p bula omogena pe care am dat-o la rece 30’, cat am pregatit umplutura
  • am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma de cerc sau ce forma era aia a mea, dar sigur nu cerc 😂
  • am uns partea din centru cu branza de migdale, lasand o margine de 1-2cm libera
  • deasupra, am adaugat caisele felii si am intors marginile peste caise
  • am uns alutul cu galbenus si am adaugat fulgii de migdale
  • am copt tartuta timp de 30-35’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, iar la final, am uns cu nitel sirop de curmale

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply oana septembrie 6, 2021 at 10:16 am

    pot inlocui branza de caju cu branza proaspata de vaci?

    • Reply Sorina septembrie 6, 2021 at 11:18 am

      Buna, da, adaugi o lg de fulgi de cocos inainte, peste blat.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.