Desi sunt in concediu, am ramas cu minunatia asta in buzunar. Risca sa se strice, sa fie uitata, era pacat. Am scos-o repede din buzunar, inainte sa se trezeasca ai mei.
Ingrediente (o tarta micuta, cat o palma mare de adult 😁):
Blat
- 125 gr faina grau spelt
- 60 gr unt rece ras / margarina Alsan
- 2-3 lg suc de portocala rece
Umplutura
- 2 lg branza de migdale/caju (gen rawckers)
- 6-7 caise mici
Topping (optional)
- 1 galbenus pentru uns
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu untul pana cand am obtinut un aluat nisipos
- am adaugat sucul de portocale si am format p bula omogena pe care am dat-o la rece 30’, cat am pregatit umplutura
- am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma de cerc sau ce forma era aia a mea, dar sigur nu cerc 😂
- am uns partea din centru cu branza de migdale, lasand o margine de 1-2cm libera
- deasupra, am adaugat caisele felii si am intors marginile peste caise
- am uns alutul cu galbenus si am adaugat fulgii de migdale
- am copt tartuta timp de 30-35’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, iar la final, am uns cu nitel sirop de curmale

Pofta buna!
2 Comments
pot inlocui branza de caju cu branza proaspata de vaci?
Buna, da, adaugi o lg de fulgi de cocos inainte, peste blat.