Dulcegării

Prajitură Tutti Frutti cu cremă de iaurt

octombrie 18, 2021

Pe mine mama Manu de la Two hungry little brothers (aici și aici) mă convinge să încerc preparatul acesta și numai din denumire. Așadar, am „furat” rețeta de la ei și o avem aici și pentru voi.

„Tutti frutti, oh rootie
Tutti frutti, oh rootie
A wop bop a loo bop a lop ba ba
O praji de vara, racoritoare, dulce acrisoara, pe care am facut-o intr-o duminica seara. Prajitura tutti frutti cu o crema racoritoare de iaurt; nu e deloc complicata desi reteta pare lunga. Va incurajez sa o incercati poate in weekendul ce vine. Sau de ce sa tot amanam lucrurile bune din viata? Mai bine o faceti maine 😁

Blat:
-6 oua
-80 ml apa calda
-100g miere (1an+)
-230g faina
-1 lgt praf de copt
-Vanilie
-Coaja de lamaie bio
-Multe fructe la alegere (eu am folosit afine, zmeura, o caisa, 1 nectarina, 1/3 banana, o visine)

Crema de iaurt:
-300g iaurt grecesc la temp camerei
-1 lg unt moale la temp camerei
-1-2 lg miere (1an+)
-Coaja de lamaie si portocala bio
-6 g agar agar
-100 ml lapte

Blatul:
– Se mixeaza ouale cu mixerul la viteza mare. Dupa 5 min se adauga apa calduta treptat, apoi mierea, mixand mereu. Continuati sa mixati pt inca 10 min. Ouale isi vor tripla volumul.
– Cerneti faina si incorporati-o impreuna cu praful de copt in compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula sau un tel.
– Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara de aprox 30×20, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
– Deasupra presarati uniform fructele taiate cubulete sau in jumatate
– Coaceti la 160 grade (cuptor preincins, caldura sus si jos), pt aprox 30-40 min. Dupa ce e gata, lasati la racit.

Crema:
– Se amesteca agarul cu laptele si se fierbe pt vreo 2 min. Se toarna peste iaurtul amestecat cu restul ingredientelor si se amesteca bine.
– Crema se distribuie uniform peste prajitura racita si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste crema.
– Pt un strat mai gros de crema, dublati cantitatile.
– Inainte de a lasa prajitura la frigider, am presarat fistic macinat si fulgi de cocos.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.