Pe mine mama Manu de la Two hungry little brothers (aici și aici) mă convinge să încerc preparatul acesta și numai din denumire. Așadar, am „furat” rețeta de la ei și o avem aici și pentru voi.
„Tutti frutti, oh rootie
Tutti frutti, oh rootie
A wop bop a loo bop a lop ba ba
O praji de vara, racoritoare, dulce acrisoara, pe care am facut-o intr-o duminica seara. Prajitura tutti frutti cu o crema racoritoare de iaurt; nu e deloc complicata desi reteta pare lunga. Va incurajez sa o incercati poate in weekendul ce vine. Sau de ce sa tot amanam lucrurile bune din viata? Mai bine o faceti maine 😁
Blat:
-6 oua
-80 ml apa calda
-100g miere (1an+)
-230g faina
-1 lgt praf de copt
-Vanilie
-Coaja de lamaie bio
-Multe fructe la alegere (eu am folosit afine, zmeura, o caisa, 1 nectarina, 1/3 banana, o visine)
Crema de iaurt:
-300g iaurt grecesc la temp camerei
-1 lg unt moale la temp camerei
-1-2 lg miere (1an+)
-Coaja de lamaie si portocala bio
-6 g agar agar
-100 ml lapte
Blatul:
– Se mixeaza ouale cu mixerul la viteza mare. Dupa 5 min se adauga apa calduta treptat, apoi mierea, mixand mereu. Continuati sa mixati pt inca 10 min. Ouale isi vor tripla volumul.
– Cerneti faina si incorporati-o impreuna cu praful de copt in compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula sau un tel.
– Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara de aprox 30×20, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
– Deasupra presarati uniform fructele taiate cubulete sau in jumatate
– Coaceti la 160 grade (cuptor preincins, caldura sus si jos), pt aprox 30-40 min. Dupa ce e gata, lasati la racit.
Crema:
– Se amesteca agarul cu laptele si se fierbe pt vreo 2 min. Se toarna peste iaurtul amestecat cu restul ingredientelor si se amesteca bine.
– Crema se distribuie uniform peste prajitura racita si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste crema.
– Pt un strat mai gros de crema, dublati cantitatile.
– Inainte de a lasa prajitura la frigider, am presarat fistic macinat si fulgi de cocos.”
No Comments