Ne place crocant…biscuiti crocanti, snack-uri…crocant din ala periculos pe care nu il poti manca atunci cand doarme dragonul din cauza ca se trezeste. Sa crontane, sa spargem in dinti 😂…
Cred ca suntem genul ala care sparge seminte toata ziua, DAAAAAAR nu lasa mizerie in urma, ca sa nu imi iasa vorbe de necivilizata 🙈
Am facut aluatul de seara, bagat la frigider si a doua zi am copt: snack-uri crocante pe care sa le mancam la mic dejun cu guacamole sau branza de caju (cumparata).
Ingrediente (aprox 4 portii):
- 150 faina gr grau spelt
- 40 gr malai grisat
- 100 gr apa (am masurat folosind thermomixul)
- 50 gr ulei de masline
- 1 lgita oregano
- un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am pus pe foc apa intr-o craticioara si am incalzit-o la foc mic, 3-4’
- am luat de pe foc, am turnat apa intr-un bol si am adaugat restul ingredientelor, dupa care am amestecat/framantat aluatul
- am pudrat aluatul cu faina si am infasurat intr-o folie, dupa care am bagat la rece, minim 20’, eu am lasat peste noapte
- am impartit aluatul in doua
- am asezat prima parte de aluat intre doua foi de copt pudrate cu faina si am intins cu sucitorul o foaie subtire precum foaia de hartie
- am taiat aluatul cu un cutit, dupa care am copt snack-urile timp de 12-15’ in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos
- am procedat la fel cu a doua parte din aluat
Pentru varianta thermomix:
- am pus apa in bol, 2 minute, 40 grade, viteza 1
- am adaugat faina, malaiul, uleiul, praful de sare, oregano si amestecat, 20 secunde, viteza 4
- am asezat bula de aluat in folie si am lasat la rece, urmand pasii de mai sus
Pofta buna!
No Comments