Stiti de ce se recomanda scoaterea prajiturilor din aluat pe gratar? Gratarul permite racirea mai rapida a prajirurii, fara sa se produca efectul de condens care poate da prajiturii o textura fragila. Aspectul final va fi mai aerat si pufos. Incercatj vafele, raciti-le pe gratar si rezultatul va fi unul fabulos.
Ingrediente (10 vafe):
- 2 oua
- 240 gr faina grau spelt 630/650
- 320 ml lapte vegetal sau animal
- 70 gr margarina Alsan sau unt, lichid
- Zeama de la o lamaie
- 1 lgita pudra de vanilie
- 2 lgite praf de copt BIO
- fructe de padure (afine, zmeura, mure), la alegere
Cum am procedat:
- folosind un castron si un tel, am omogenizat ingredientele, adaugand la final fructele de padure taiate pe jumatate si date prin faina
- am preincalzit 3-4′ aparatul de vafe, dupa care, cu o cupa de inghetata am asezat compozitia in aparat
- am copt vafele conform instructiunilor aparatului, dar le-am lasat inca 2-3′ extra, pentru a se auri frumusel
- le-am scos la racit pe un gratar si le-am servit cu fructe, iaurt si fistic
Pofta buna!
No Comments