Dulcegării

Vafe miam-miam cu lămâie

august 24, 2021

Stiti de ce se recomanda scoaterea prajiturilor din aluat pe gratar? Gratarul permite racirea mai rapida a prajirurii, fara sa se produca efectul de condens care poate da prajiturii o textura fragila. Aspectul final va fi mai aerat si pufos. Incercatj vafele, raciti-le pe gratar si rezultatul va fi unul fabulos.

Ingrediente (10 vafe):

  • 2 oua
  • 240 gr faina grau spelt 630/650
  • 320 ml lapte vegetal sau animal
  • 70 gr margarina Alsan sau unt, lichid
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • fructe de padure (afine, zmeura, mure), la alegere

Cum am procedat:

  • folosind un castron si un tel, am omogenizat ingredientele, adaugand la final fructele de padure taiate pe jumatate si date prin faina
  • am preincalzit 3-4′ aparatul de vafe, dupa care, cu o cupa de inghetata am asezat compozitia in aparat
  • am copt vafele conform instructiunilor aparatului, dar le-am lasat inca 2-3′ extra, pentru a se auri frumusel
  • le-am scos la racit pe un gratar si le-am servit cu fructe, iaurt si fistic

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.