Kidscuiți

Biscuiți precum Petite Beurre

august 22, 2021

Am scotocit eu prin congelator si am descoperit un aluat. Norocul meu e ca pun etichete cu ce reprezinta fiecare pungulita, ca altfel…la cat sunt eu de organizata, 🙄as putea usor sa fac cozonac cu malai sau mamaliga cu faina de ovaz. In fine…astea-s detalii, putin exagerate, dar nu-s departe! 😀

Alta problema a mea e intinsul aluatului sub forma de patrat, dreptunghi, cerc…nu stiu cum le iese unora, mie imi ies niste figuri geometrice unice. Pot inventa la fiecare aluat alta figura geometrica. Mi se pare de-a dreptul imposibil sa o obtin patrat/dreptunghi/cerc. Alt detaliu, dar am simtit sa imi spun off-ul! 🤭

Ingrediente (cca 20 buc micute sau 14 mai mari, in functie de marime)

  • 50 gr suc de portocala
  • 100 gr unt topit
  • 30 gr miere bio certificata (sau sirop de curmale), dupa gust
  • 200 gr faina grau spelt 630/650
  • 1 vf lgita praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • intr-un castron, am amestecat toate ingredientele si am omogenizat, cu o spatula, pana cand am obtinut o bula
  • am lasat aluatul la rece cca 1h (sau uitat in congelator ca mine si scos dupa cateva zile…saptamani 😐) – daca e scos dupa mai mult timp din congelator, il lasati 20-30’ la temperatura camerei
  • am intins o foaie subtire de cca 0.5cm si am decupat biscuitii, dupa care i-am intepat cu o furculita
  • am copt biscuitii timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 170 grade, caldura sus-jos
  • i-am servit cu unt de caju, gem de zmeura si lapte

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.