Nu imi place tahini asta deloc si, totusi, mereu incerc alt si alt sortiment ca poate-poate…gasesc acel sortiment care sa aiba un gust mai putin pregnant. Neeee, inca nu! Si, na, ca sa nu arunc bunatate de tahini, il folosesc in preparate de cuptor, acolo unde aroma lui se mai pierde.
Ingrediente:

- 310 gr banane (cca 3 banane)
- 125 ml lapte ovaz (sau alt lapte vegetal/animal)
- 70 gr miere bio certificata (1an+) – eu l-am facut pentru adulti si copii mai mari, optional
- 75 gr tahini (puteti inlocui cu un unt de oleaginoase)
- 55 gr ulei de rapita presat la rece (acesta e neutru, puteti inlocui cu alt ulei, in functie de preferinta)
- 300 gr faina din grau spelt 630/650 (puteti inlocui cu faina din grau normal tip 650)
- 1 lgita scortisoara
- 2.5 lgite praf de copt BIO
- Seminte de susan pentru ornat
Cum am procedat:
- intr-un bol, am pasat bananele cu o furculita
- am adaugat laptele, mierea, tahini si uleiul si am omogenizat
- dupa, am adaugat faina, praful de copt si scortisoara si am amestecat ingredientele cu o lingura – nu insistati, riscati sa obtineti o banana bread umeda si indesata!
- am turnat aluatul in tava tapetata cu o foaie de copt si am adaugat deasupra semintele de susan
- am copt banana bread in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 55-60’, in fct de cuptor, pana cand aceasta trece testul scobitorii
- am feliat DOAR dupa racire
Pofta buna!
No Comments