Dulcegării

Prăjitură cu căpșuni

mai 16, 2020

Miroase a vara, a soare, a plin de fructe si a mers descult prin nisip sau iarba! Miroase a zile mai lungi, a zgomot de jur-imprejur, a rasete ce strabat case distanta si a ciripit de pasarele! Miroase a copilarie!

Sambata, prea multi capsuni si chef de “dulce”! Fara prea mult chef de treabaa si totusi cineva trebuie sa “ia atitudine”. Asadar, suflec manecile, scot capsunii si incropesc rapid ceva bun, din minimum de ingrediente ratacite prin frigider si camara.

Ingrediente:

  • 140 gr faina 550
  • 4 oua
  • 4 lg ulei presat la rece
  • 1 lg miere
  • un praf de vanile
  • 1/2 lingurita praf de copt bio
  • o mana de capsuni

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt si vanilia
  • am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat galbenusurile cu uleiul si mierea cateva minute, pana cand am obtinut o textura spumoasa. Albusurile le-am batut spuma, pana cand au ramas agatate de paletele mixerului.
  • am adaugat 1/3 din faina peste compozitia din galbenusuri, apoi 1/3 din albusuri. Am continuat adaugarea alternativa a fainii si a albusurilor peste galbenusuri, in inca doua transe. Am procedat astfel, pentru a omogeniza cat mai bland compozitia si a pastra cat mai mult din pufosenia albusurilor.
  • am turnat compozitia in tava de copt si am presarat capsunii pe toata suprafata compozitiei. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Am presarat niste faina de cocos si am inaintat-o spre servire!

Hai, sa fim sanatosi!❤️

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ely martie 3, 2024 at 8:51 am

    Buna! Ce tava ai folosit? Daca folosesc fructe congelate e ok? Ms

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.