Mara a fost o perioada iepuras si iepuras a ramas. Morcovii au ramas printre cele mai iubite legume. Banui ca va avea o vedere tare buna, spre deosebire de a mea…😀😀😀. La cati morcovi a mancat, inca are o culoare normala, deci, nicio grija. Mai e loc si de mai multi. Ca sunt cruzi sau gatiti, ii poate servi si ca gustare. Desi are 4 ani, inca nu ii servesc morcovii cruzi intregi, prefer sa fiu cu sufletul impacat. La fel si cu dl. Mar.
Ingrediente: (2 adulti+1 copil)
- 200gr morcov curatati si taiati rondele
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 bucatica de tulpina de apio sau telina tocata marunt
- ½ lgita de pudra de chimen
- 200 ml apa
- zeama de la o portocala
- 50gr branza de caju (sau o branza cremoasa, mascarpone, ricotta in varianta fara nuci/seminte)
- 1 lgita zeama de lamaie
- pentru servit: seminte de canepa, crutoane
Cum am procedat:
- am fiert ceapa, telina si morcovii in apa
- dupa 10-15 min, am adaugat zeama de lamaie, zeama de portocala si am lasat sa fiarba la foc mediu pana cand morcovul devine moale
- am lasat la la racit, apoi am transferat legumele impreuna cu o parte din apa, chimenul si branzica in bolul unui mixer si am pasa (daca doriti o consistenta mai fina, mai puteti adauga lichid)
- am servit cu seminte de canepa si crutoane.
Pofta buna!
No Comments