Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de morcovi cu portocală

martie 14, 2021

Mara a fost o perioada iepuras si iepuras a ramas. Morcovii au ramas printre cele mai iubite legume. Banui ca va avea o vedere tare buna, spre deosebire de a mea…😀😀😀. La cati morcovi a mancat, inca are o culoare normala, deci, nicio grija. Mai e loc si de mai multi. Ca sunt cruzi sau gatiti, ii poate servi si ca gustare. Desi are 4 ani, inca nu ii servesc morcovii cruzi intregi, prefer sa fiu cu sufletul impacat. La fel si cu dl. Mar.

Ingrediente: (2 adulti+1 copil)

  • 200gr morcov curatati si taiati rondele
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 bucatica de tulpina de apio sau telina tocata marunt
  • ½ lgita de pudra de chimen
  • 200 ml apa
  • zeama de la o portocala
  • 50gr branza de caju (sau o branza cremoasa, mascarpone, ricotta in varianta fara nuci/seminte)
  • 1 lgita zeama de lamaie
  • pentru servit: seminte de canepa, crutoane

Cum am procedat:

  • am fiert ceapa, telina si morcovii in apa
  • dupa 10-15 min, am adaugat zeama de lamaie, zeama de portocala si am lasat sa fiarba la foc mediu pana cand morcovul devine moale
  • am lasat la la racit, apoi am transferat legumele impreuna cu o parte din apa, chimenul si branzica in bolul unui mixer si am pasa (daca doriti o consistenta mai fina, mai puteti adauga lichid)
  • am servit cu seminte de canepa si crutoane.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.