Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Coroniță cu ceapă și brânză de capră

februarie 25, 2023

Am incercat si eu aluatul cu mascarpone, cel atat de laudat. Si, da, ma declar indragostita. E perfect, rapid, usor de realizat. L-am indragostit cu ceapa rosie caramelizata si branza de capra. Ce a iesit, o nebunie!

Ingrediente:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr faina 650
  • 2 cepe rosii taiate solzisori
  • 3 lg sirop de curmale (miere 1an+)
  • 1 praf sare (2 ani+)
  • 1 lgita oregano
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • Branza de capra
  • 1 galbenus
  • Seminte de susan

Cum am procedat:

  • am amestecat faina si mascarponele pana cand am obtinut un aluat omogen si am bagat la congelator 10’
  • am pus ceapa, impreuna cu siropul, sarea, oregano, uleiul si putina apa si am inabusit pana cand ceapa s-a inmuiat
  • am intins aluatul rece direct pe foaia de copt si am decupat cu ajutorul unei farfurii o forma de cerc; cu o farfurie mai mica, am desenat un cerc in centru (fara sa decupez, am facut doar conturul); dinspre mijlocul cercului mic am decupat fasii triunghiulare.
  • am asezat ceapa pe marginea cercului lasand o fasie de 2cm
  • am adus varfurile triunghiului peste marginea cu ceapa si am impreunat cu bordura lasata libera
  • am adaugat branza de capra in ochiurile coronitei
  • am uns cu ou si am adaugat semintele.
  • am copt cca 30’ la 200 gr

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.