Am incercat si eu aluatul cu mascarpone, cel atat de laudat. Si, da, ma declar indragostita. E perfect, rapid, usor de realizat. L-am indragostit cu ceapa rosie caramelizata si branza de capra. Ce a iesit, o nebunie!
Ingrediente:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr faina 650
- 2 cepe rosii taiate solzisori
- 3 lg sirop de curmale (miere 1an+)
- 1 praf sare (2 ani+)
- 1 lgita oregano
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- Branza de capra
- 1 galbenus
- Seminte de susan
Cum am procedat:
- am amestecat faina si mascarponele pana cand am obtinut un aluat omogen si am bagat la congelator 10’
- am pus ceapa, impreuna cu siropul, sarea, oregano, uleiul si putina apa si am inabusit pana cand ceapa s-a inmuiat
- am intins aluatul rece direct pe foaia de copt si am decupat cu ajutorul unei farfurii o forma de cerc; cu o farfurie mai mica, am desenat un cerc in centru (fara sa decupez, am facut doar conturul); dinspre mijlocul cercului mic am decupat fasii triunghiulare.
- am asezat ceapa pe marginea cercului lasand o fasie de 2cm
- am adus varfurile triunghiului peste marginea cu ceapa si am impreunat cu bordura lasata libera
- am adaugat branza de capra in ochiurile coronitei
- am uns cu ou si am adaugat semintele.
- am copt cca 30’ la 200 gr
Pofta buna!
No Comments