Dulcegării

Gogosi migdaloase

august 14, 2021

Ia gogoasa, neamuleeee!!!! E mizilic…e proaspata, e calda și umflata!! E fara ou, fara lactate si fara gluten. Dar tot gogoasa e 😄. Si e delicioasa, cu “socolata”, numai buna de manute mici apucata! Pam-pam! 😘

Ingrediente: (7 gogosi)

  • 1 banana mare
  • 180ml lapte de ovaz (sau alt lapte vegetal, de capra sau de vaca)
  • 2 lg unt de caju (sau orice alt unt de oleaginoase)
  • 2  lg ulei de cocos (sau alt ulei vegetal de calitate)
  • 1/2 lgita pudra de vanilie
  • 160 gr faina de migdale
  • 80 gr faina ovaz
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 1 lgita scortisoara de Ceylon
  • 1 vf de lgita nucsoara

Topping

  • 1 lg ulei de cocos
  • 1 lg unt de caju
  • 1 lg sirop de curmale

Cum am procedat:

  • prima data am preincalzit cuptorul la 190 grade si am pregatit forma de copt (am folosit o tava de donuts de la Tupperware)
  • am pasat banana fin cu furculita, am adaugat laptele, untul, uleiul si vanilia si am amestecat
  • am adaugat apoi faina, praful de copt, scortisoara, nuscsoara si am omogenizat
  • am turnat aluatul intr-o punga careia i-am taiat coltul si am asezat in forma de copt sau va puteti folosi de o lingura daca nu aveti doua maini stangi ca mine…
  • am copt gogosile aproximativ 15-20’ cand au devenit aurii (cand impingeti cu degetul, revin la forma initiala)
  • le-am scos din cuptor si lasat sa se raceasca complet
  • intre timp, am pregatit glazura : am amestecat uleiul de cocos lichid cu untul si siropul de curmale, dupa care am inmuiat fiecare gogoasa in topping; optional, am adaugat fistic maruntit, fulgi de migdale si pudra de zmeura
  • se pot pastra pana la 3 zile in frigider
  • sunt moi/pufoase/usor sfaramicioase, perfecte pentru cei mai mici dintre cei mai mici 😘

Fanurile se pot inlocui cu faina tip 650 sau 550.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.