Ia gogoasa, neamuleeee!!!! E mizilic…e proaspata, e calda și umflata!! E fara ou, fara lactate si fara gluten. Dar tot gogoasa e 😄. Si e delicioasa, cu “socolata”, numai buna de manute mici apucata! Pam-pam! 😘
Ingrediente: (7 gogosi)
- 1 banana mare
- 180ml lapte de ovaz (sau alt lapte vegetal, de capra sau de vaca)
- 2 lg unt de caju (sau orice alt unt de oleaginoase)
- 2 lg ulei de cocos (sau alt ulei vegetal de calitate)
- 1/2 lgita pudra de vanilie
- 160 gr faina de migdale
- 80 gr faina ovaz
- 2 lgite praf de copt BIO
- 1 lgita scortisoara de Ceylon
- 1 vf de lgita nucsoara
Topping
- 1 lg ulei de cocos
- 1 lg unt de caju
- 1 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- prima data am preincalzit cuptorul la 190 grade si am pregatit forma de copt (am folosit o tava de donuts de la Tupperware)
- am pasat banana fin cu furculita, am adaugat laptele, untul, uleiul si vanilia si am amestecat
- am adaugat apoi faina, praful de copt, scortisoara, nuscsoara si am omogenizat
- am turnat aluatul intr-o punga careia i-am taiat coltul si am asezat in forma de copt sau va puteti folosi de o lingura daca nu aveti doua maini stangi ca mine…
- am copt gogosile aproximativ 15-20’ cand au devenit aurii (cand impingeti cu degetul, revin la forma initiala)
- le-am scos din cuptor si lasat sa se raceasca complet
- intre timp, am pregatit glazura : am amestecat uleiul de cocos lichid cu untul si siropul de curmale, dupa care am inmuiat fiecare gogoasa in topping; optional, am adaugat fistic maruntit, fulgi de migdale si pudra de zmeura
- se pot pastra pana la 3 zile in frigider
- sunt moi/pufoase/usor sfaramicioase, perfecte pentru cei mai mici dintre cei mai mici 😘
Fanurile se pot inlocui cu faina tip 650 sau 550.
Pofta buna!
No Comments