Dulcegării

Negruta cu prune si nuci

octombrie 16, 2021

Toamna, toamna, scumpa doamna! Bogata, colorata, plină de farmec si gust! Iubesc toamna, cu aerul ei rece care îndeamnă la pulovere pe gât si ciocolata calda, cu mirosul de castane coapte in strada, cu aroma de scortisoara care tocmai ce învăluie dovleacul proaspat scos din cuptor. Cât de minunata poți fi, drăguța mea!

Si cum altfel sa te sărbătoresc, intr-o zi de sâmbătă, dacă nu printr-o prăjitura ciocolatoasa, doldora de prune uscate si nuci si alintata cu puțin magiun. Am văzut zilele trecute o prăjitura cu ciocolata si pere, postata de Laura Adamache si am ales-o ca inspirație pentru prăjiturica mea. Imi place tare mult Laura si o admir mult pentru minunatele retete.

Ingrediente:

  • 200 gr faina 550
  • 3 oua
  • 125 gr iaurt grecesc
  • 90 gr ulei de cocos presat la rece, in stare solida (cântărit si apoi topit). Se încălzește strict cât sa ajungă in stare lichida. Nu se adauga peste compoziție călduț, ci rece.
  • 30 gr pudra de roscove
  • 50 gr nuci, Bebetei
  • 5 prune uscate, de la Bebetei
  • 2 lg sirop de curmale sau pasta curmale
  • 1 lingurita rasa praf de copt BIO

Topping: dulceața de prune si niste nuci

Cum am procedat:

  • am mixat ouăle cu siropul de curmale, peste care am adaugat uleiul de cocos (lichid) si iaurtul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si pudra de roșcove.
  • peste compoziția ciocolatoasa am adaugat nucile (maruntite) si prunele uscate (tăiate bucatele). Am turnat compoziția intr-o tava rotundă iar deasupra am adaugat 2-3 lg dulceața de prune, fara zahăr si am presărat niste nuci de la Noberasco. Am ales o dulceața de prune făcută in casa, mai moale, nu un magiun care ar fi fost mai greu de întins peste compoziție.
  • am introdus negruta in cuptorul preincalzit la 180*/35-40’. Deliciu! Promit!

Sa avem copilași sănătoși!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.