Vrea cineva some crunchy stuff? Ceva pe cat de usor, pe atat de bun, incat tata si Mara s-au certat la cutite azi-dmineata! Crontzi-crontzi, pline de nutrienti, rapide si bune aceste bucatele. Nici despre aspect nu trebuie sa va faceti griji. E cel mai putin important in ecuatie 😄. Le-au mancat ca pe seminte…vorba veche romaneasca 😆.
Ingrediente:
- 100 gr fulgi de ovaz (orice alti fulgi de cereale sau combinatii de fulgi)
- 2 lg de ulei de cocos presat la rece, lichid (sau alt ulei presat la rece cu gust neutru)
- 1 albus de ou
- 2 lg de sirop de curmale
- optional si la alegere, eu am folosit: cateva nuci maruntite, seminte de canapa, fulgi de migdale, stafide, merisoare
Cum am procedat:
- prima data, am pornit cuptorul pentru a-l preincalzi (180gr, caldura sus-jos), am pregatit tava de cuptor tapetata cu o foaie de copt
- intr-un bol, am amestecat toate ingredientele, am asezat amestecul in tava si, cu mainile, am intins compozitia in strat subtire, asemenea unui blat (sa fie cat mai subtirel pentru a obtine bucatele crocante, dar nu straveziu, cca 0.5-1cm grosime)
- am introdus tava in cuptor si am copt timp de 20′ (in functie de cuptor, timpul poate varia cu 1-2, fiti cu ochii pe tava sa nu se arda)
- dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat ”cereala” sa se raceasca 5′, dupa care am rupt-o in bucatele
- am servit cu fructe si iaurt
Pofta buna!
No Comments