Cereale, pseudocereale și derivate

Bucăți de cereale crocante

august 11, 2021

Vrea cineva some crunchy stuff? Ceva pe cat de usor, pe atat de bun, incat tata si Mara s-au certat la cutite azi-dmineata! Crontzi-crontzi, pline de nutrienti, rapide si bune aceste bucatele. Nici despre aspect nu trebuie sa va faceti griji. E cel mai putin important in ecuatie 😄. Le-au mancat ca pe seminte…vorba veche romaneasca 😆.

Ingrediente:

  • 100 gr fulgi de ovaz (orice alti fulgi de cereale sau combinatii de fulgi)
  • 2 lg de ulei de cocos presat la rece, lichid (sau alt ulei presat la rece cu gust neutru)
  • 1 albus de ou
  • 2 lg de sirop de curmale
  • optional si la alegere, eu am folosit: cateva nuci maruntite, seminte de canapa, fulgi de migdale, stafide, merisoare

Cum am procedat:

  • prima data, am pornit cuptorul pentru a-l preincalzi (180gr, caldura sus-jos), am pregatit tava de cuptor tapetata cu o foaie de copt
  • intr-un bol, am amestecat toate ingredientele, am asezat amestecul in tava si, cu mainile, am intins compozitia in strat subtire, asemenea unui blat (sa fie cat mai subtirel pentru a obtine bucatele crocante, dar nu straveziu, cca 0.5-1cm grosime)
  • am introdus tava in cuptor si am copt timp de 20′ (in functie de cuptor, timpul poate varia cu 1-2, fiti cu ochii pe tava sa nu se arda)
  • dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat ”cereala” sa se raceasca 5′, dupa care am rupt-o in bucatele
  • am servit cu fructe si iaurt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.