Pana la fiica’mea, habar nu aveam ce inseamna granola 😂. Ea nu e mare fan terci, dar granola mananca pentru ca e crocanta. Nu ii plac chestiile moi, lipicioase, na, fiecare copil cu placerile lui. A mea are multeeeee “neplaceri” 😵💫. Ba carnea nu-i buna, ba galbenusul e prea cremos, ba painea e prea alba, ba branza miroase a branza 😂…
Ingrediente
- 2 cani si jumatate de fulgi de ovaz (cana de 250 ml)
- 100 gr alune de padure maruntite bine cu un cutit
- 2 lgite scortisoara
- 1 lg cacao sau roscova sub 5 ani
- Putina vanilie
- 100 gr miere bio certificata (1an+) / sirop de curmale
- 2-3 lg apa + 1 lg ulei de cocos
Cum am procedat
- am amestecat incredientele si am asezat pe o foaie de copt in tava de cuptor, pe un singur strat
- am copt timp de 30-35’, amestecand la fiecare 10’ in tava, la 170gr, caldura jos
- odata racita, granola devine crocanta
- o pastrez in borcan cu capac, la frigider, timp de cateva zile
- am servit cu iaurt, fructe si fulgi de ciocolata fara zahar (am gasit in DM, indulciti cu Xylit)
Pofta buna!
No Comments