Cereale, pseudocereale și derivate

Granola ciocolatoasă

iunie 23, 2023

Pana la fiica’mea, habar nu aveam ce inseamna granola 😂. Ea nu e mare fan terci, dar granola mananca pentru ca e crocanta. Nu ii plac chestiile moi, lipicioase, na, fiecare copil cu placerile lui. A mea are multeeeee “neplaceri” 😵‍💫. Ba carnea nu-i buna, ba galbenusul e prea cremos, ba painea e prea alba, ba branza miroase a branza 😂…

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de fulgi de ovaz (cana de 250 ml)
  • 100 gr alune de padure maruntite bine cu un cutit
  • 2 lgite scortisoara
  • 1 lg cacao sau roscova sub 5 ani
  • Putina vanilie
  • 100 gr miere bio certificata (1an+) / sirop de curmale
  • 2-3 lg apa + 1 lg ulei de cocos

Cum am procedat

  • am amestecat incredientele si am asezat pe o foaie de copt in tava de cuptor, pe un singur strat
  • am copt timp de 30-35’, amestecand la fiecare 10’ in tava, la 170gr, caldura jos
  • odata racita, granola devine crocanta
  • o pastrez in borcan cu capac, la frigider, timp de cateva zile
  • am servit cu iaurt, fructe si fulgi de ciocolata fara zahar (am gasit in DM, indulciti cu Xylit)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.