Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Bulgur grabit cu pui si masline

august 13, 2020

O mancare pentru pranz deloc pretentioasa, rapida si pe deasupra tare gustoasa. Imi place bulgurul pentru ca nu necesita hidratare, iar atunci cand te grabesti sau ai uitat sa hidratezi cereala dorita, apare precum un cavaler pe cal alb si te scoate din impas. La fel ca si fratele si mai rapid numit couscous. 😁

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei capia
  • 3 lg suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 piept de pui
  • 2 lg ulei masline presat la rece
  • cateva masline kalamata fara samburi
  • 1 ceasca de bulgur bine spalat

Cum am procedat:

  • am tocat cu ajutorul unui chopper ceapa, ardeii (am pastrat 1/3 din ardei) si usturoiul si le-am inabusit in apa si ulei
  • am adaugat pieptul de pui cuburi, ardeiul pastrat taiat fasii subtiri, sucul de rosii si putina apa si am continuat sa gatesc pana cand puiul e aproape gatit
  • am adaugat bulgurul si maslinele si am acoperit cu apa (doar cat sa acopere totul cu apa) si am gatit cu capac pana cand s-a umflat bulgurul, cca 15-17’
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.