E rapid, usor de pregatit, cu mare efect la public. Daca nu pregatiti dulceata in casa, puteti oricand sa folositi un gem fara zahar din comert, exista multiple variante si marci.
Ingrediente:
- 160 gr fulgi de ovaz rasniti/maruntiti in chopper
- 30 gr faina grau spelt 630
- 60 gr miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
- 60 ml lapte de ovaz (cel din Carrefour e delicios)
- 60 gr unt de arahide moale, Papamigdal
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 1 lgita vanilie pudra
- 3-4 lg gem, reteta aici
Cum am procedat:
- prima data, am incalzit cuptorul, 180 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava micuta (15x15cm), tapetata cu hartie de copt
- am topit untul de arahide 15 secunde in cuptorul cu microunde si l-am amestecat impreuna cu mierea, fainurile, vanilia, laptele si praful de copt, amestecand binisor cu manutele, pana am omogenizat ingredientele
- am asezat oleaca mai mult de 3/4 din aluat in tava si am presat bine-bine cu mainile, ca sa obtin un blat subtirel
- am uns blatul cu gemul de zmeura
- restul de aluat l-am maruntit si l-am adaugat deasupra
- am copt praji-biscuitele urias timp de 15’, l-am lasat 10’ sa se racoreasca si l-am taiat in cuburi
Pofta buna!
No Comments