Dulcegării

“Biscuit” cu unt de arahide si dulceață de zmeură

iulie 30, 2021

E rapid, usor de pregatit, cu mare efect la public. Daca nu pregatiti dulceata in casa, puteti oricand sa folositi un gem fara zahar din comert, exista multiple variante si marci.

Ingrediente:

  • 160 gr fulgi de ovaz rasniti/maruntiti in chopper
  • 30 gr faina grau spelt 630
  • 60 gr miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
  • 60 ml lapte de ovaz (cel din Carrefour e delicios)
  • 60 gr unt de arahide moale, Papamigdal
  • 1/2 lgita praf de copt BIO
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 3-4 lg gem, reteta aici

Cum am procedat:

  • prima data, am incalzit cuptorul, 180 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava micuta (15x15cm), tapetata cu hartie de copt
  • am topit untul de arahide 15 secunde in cuptorul cu microunde si l-am amestecat impreuna cu mierea, fainurile, vanilia, laptele si praful de copt, amestecand binisor cu manutele, pana am omogenizat ingredientele
  • am asezat oleaca mai mult de 3/4 din aluat in tava si am presat bine-bine cu mainile, ca sa obtin un blat subtirel
  • am uns blatul cu gemul de zmeura
  • restul de aluat l-am maruntit si l-am adaugat deasupra
  • am copt praji-biscuitele urias timp de 15’, l-am lasat 10’ sa se racoreasca si l-am taiat in cuburi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.