Ieri ne-a fost pofta de o ciorba, iar mintea mea s-a gandit la ciorba de perisoare. Cum dragii mei sunt destul de reticenti la quinoa, am incercat sa o integrez in perisoarele astea magice pe care ei stiu ca le mananca fara sa cracneasca. Si asa a fost. Tata a zis ceva, dar nu am auzit bine, Mara a mancat bucuroasa ca nu e carne, iar la final, ne-am ridicat toti de la masa satui. 🤭
Ingrediente:
Pentru ciorba
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 bucatica de radacina de patrunjel
- 1/2 pastarnac
- 1 bucata mica de telina
- 3 lg suc de rosii
- Zeama de lamaie dupa gust
- Patrunjel proaspat pentru servire
- 1 lg ulei de floarea soarelui presat la rece
Pentru perisoare (25 perisoare)
- 100 gr quinoa hidratata 2h in apa cu lamaie (apoi spalata bine)
- 100 gr nuca romaneasca
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa mica
- 1 lgita legume deshidratate
- 50 gr pesmet
- 2 oua sau 25 gr chia rasnita si hidratata in 100 ml de apa (am facut si in varianta cu chia)
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si ardeiul, iar morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoare
- am inabusit legumele impreuna cu lg de ulei si un pahar mic cu apa
- cand s-au inmuiat legumele, am umplut oala 3/4 cu apa pentru ca perisoarele sa aiba loc, deci nu foarte plina si am adaugat perisoarele
- pentru perisoare, am ras morcovul si am tocat ceapa marunt, dupa care le-am amestecat impreuna cu restul de ingrediente
- cu mainile usor umezite, am format perisoarele pe care le-am adaugat in ciorba; ciorba trebuie sa fiarba molcom ca acestea sa nu se imprastie in oala
- odata fierte legumele si perisoarele (se ridica la suprafata), am adaugat pasta de rosii si am mai gatit cateva minute, apoi am adaugat zeama de lamaie si am dat intr-un clocot
- am servit cu patrunjel tocat
Quinoa se poate inlocui cu orez.
Pofta buna!
No Comments