Supe și ciorbe

Ciorbă cu perișoare din quinoa și nucă

iulie 27, 2021

Ieri ne-a fost pofta de o ciorba, iar mintea mea s-a gandit la ciorba de perisoare. Cum dragii mei sunt destul de reticenti la quinoa, am incercat sa o integrez in perisoarele astea magice pe care ei stiu ca le mananca fara sa cracneasca. Si asa a fost. Tata a zis ceva, dar nu am auzit bine, Mara a mancat bucuroasa ca nu e carne, iar la final, ne-am ridicat toti de la masa satui. 🤭

Ingrediente:

Pentru ciorba

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 bucatica de radacina de patrunjel
  • 1/2 pastarnac
  • 1 bucata mica de telina
  • 3 lg suc de rosii
  • Zeama de lamaie dupa gust
  • Patrunjel proaspat pentru servire
  • 1 lg ulei de floarea soarelui presat la rece

Pentru perisoare (25 perisoare)

  • 100 gr quinoa hidratata 2h in apa cu lamaie (apoi spalata bine)
  • 100 gr nuca romaneasca
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa mica
  • 1 lgita legume deshidratate
  • 50 gr pesmet
  • 2 oua sau 25 gr chia rasnita si hidratata in 100 ml de apa (am facut si in varianta cu chia)

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si ardeiul, iar morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoare
  • am inabusit legumele impreuna cu lg de ulei si un pahar mic cu apa
  • cand s-au inmuiat legumele, am umplut oala 3/4 cu apa pentru ca perisoarele sa aiba loc, deci nu foarte plina si am adaugat perisoarele
  • pentru perisoare, am ras morcovul si am tocat ceapa marunt, dupa care le-am amestecat impreuna cu restul de ingrediente
  • cu mainile usor umezite, am format perisoarele pe care le-am adaugat in ciorba; ciorba trebuie sa fiarba molcom ca acestea sa nu se imprastie in oala
  • odata fierte legumele si perisoarele (se ridica la suprafata), am adaugat pasta de rosii si am mai gatit cateva minute, apoi am adaugat zeama de lamaie si am dat intr-un clocot
  • am servit cu patrunjel tocat

Quinoa se poate inlocui cu orez.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.