Supe și ciorbe

Ciorbă usturoiată cu păstăi și conopidă

iulie 5, 2021

O cina care pentru mine e “comfort food”, servita calduta cu mult usturoi si putina zeama de lamaie (sau mai multa, dupa preferinta): o ciorba usturoiata cu pastai galbene si conopida. Am mai pregatit-o si cu dovlecel, e la fel de buna si satioasa.

Ingrediente:

  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 bucatica telina
  • 1 bucatica pastarnac
  • 1 bucatica patrunjel radacina
  • 400 gr pastai galbene
  • cateva buchetele de conopida
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lg ulei de rapita presat la rece
  • 3 lg sanatoase smantana grasa
  • 1 buchetel marar
  • pentru servit: zeama de lamaie/otet de mere bio (2ani+), usturoi (daca va place)

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa si usturoiul in lg de ulei si putina apa, am adaugat radacinoasele tocate cubulete (morcov, telina, pastarnac, patrunjel) si am inabusit inca putin
  • am adaugat pastaile taiate si buchetelele de conopida, am acoperit cu apa, dupa care am lasat sa fiarba pana cand legumele sunt fierte/moi
  • in varianta Ninja, dupa adaugarea apei, am pus pe functia presiune, high, timp de 10’ cu natural release (se poate si QR, dar eu am plecat putin de acasa 🤭)
  • dupa, am adaugat smantana si mararul tocat si am servit cu zeama de lamaie, extra de usturoi, iar sotul cu otet de mere si ceva ardei iute

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.