O cina care pentru mine e “comfort food”, servita calduta cu mult usturoi si putina zeama de lamaie (sau mai multa, dupa preferinta): o ciorba usturoiata cu pastai galbene si conopida. Am mai pregatit-o si cu dovlecel, e la fel de buna si satioasa.
Ingrediente:
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- 1 bucatica telina
- 1 bucatica pastarnac
- 1 bucatica patrunjel radacina
- 400 gr pastai galbene
- cateva buchetele de conopida
- 5-6 catei usturoi
- 1 lg ulei de rapita presat la rece
- 3 lg sanatoase smantana grasa
- 1 buchetel marar
- pentru servit: zeama de lamaie/otet de mere bio (2ani+), usturoi (daca va place)
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa si usturoiul in lg de ulei si putina apa, am adaugat radacinoasele tocate cubulete (morcov, telina, pastarnac, patrunjel) si am inabusit inca putin
- am adaugat pastaile taiate si buchetelele de conopida, am acoperit cu apa, dupa care am lasat sa fiarba pana cand legumele sunt fierte/moi
- in varianta Ninja, dupa adaugarea apei, am pus pe functia presiune, high, timp de 10’ cu natural release (se poate si QR, dar eu am plecat putin de acasa 🤭)
- dupa, am adaugat smantana si mararul tocat si am servit cu zeama de lamaie, extra de usturoi, iar sotul cu otet de mere si ceva ardei iute
Pofta buna!
No Comments