Supe și ciorbe

Supă cremă de ciuperci cu praz

februarie 20, 2020

Cum am reinceput sa papam ocazional lactate, iacata acestea isi fac din nou aparitia in preparatele de pe site, aidoma ciupercutelor dupa ploaie😃.

O caserola de 250 gr de ciuperci brune bio se plictisea in frigider de 2 zile. Cum ma preocupa limbajul non-verbal al ingredientelor ce-mi salasluiesc in casa😃, am venit in intampinarea nevoii lor si le-am transformat in ceva gustos si “papacios”.

Ingrediente:

  • 250 gr ciuperci bio*
  • 3 cartofi albi mici
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 10 cm dintr-o tulpina de praz (partea alba)
  • 5 cm dintr-o tulpina de apio
  • un varf de cutit de cimbru
  • 100 ml smantana dulce fara caragenan Laptaria cu caimac sau 15-20 gr unt de caju Rawckers (vegan, aplv)
  • optional: 1 praf de sare (2+)

*Cand vine vorba despre copilasi, nu oferim decat ciuperci provenite din medii de cultura, bio daca este posibil, ambalate, etichetate si cu datele de provenienta.

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa, usturoiul si prazul, 3-4’ (apa+un ulei presat la rece). In acest timp am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am adaugat in cratita. Tot acum am adaugat si radacina de patrunjel. Am tot timpul pe aragaz o craticioara cu apa fierbinte, pentru a putea adauga apa peste legume, la nevoie. Dupa cartofi si patrunjel, am adaugat tulpina de telina, cimbrul si apa, cat sa dea peste legume. Dupa aproximativ 10-15’, am adaugat si ciupercile. Acestea se adauga spre sfarsitul perioadei de preparare termica, ele avand nevoie de putin timp de gatire.
  • cand legumele au fost preparate termic, le-am “aruncat” in Nutribullet si vrum-vrum! Am adaugat smantana lichida si gata supa!
  • am servit-o cu nuca si crutoane. Iaca asa!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.