Cum am reinceput sa papam ocazional lactate, iacata acestea isi fac din nou aparitia in preparatele de pe site, aidoma ciupercutelor dupa ploaie😃.
O caserola de 250 gr de ciuperci brune bio se plictisea in frigider de 2 zile. Cum ma preocupa limbajul non-verbal al ingredientelor ce-mi salasluiesc in casa😃, am venit in intampinarea nevoii lor si le-am transformat in ceva gustos si “papacios”.
Ingrediente:
- 250 gr ciuperci bio*
- 3 cartofi albi mici
- 1 radacina mica de patrunjel
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 10 cm dintr-o tulpina de praz (partea alba)
- 5 cm dintr-o tulpina de apio
- un varf de cutit de cimbru
- 100 ml smantana dulce fara caragenan Laptaria cu caimac sau 15-20 gr unt de caju Rawckers (vegan, aplv)
- optional: 1 praf de sare (2+)
*Cand vine vorba despre copilasi, nu oferim decat ciuperci provenite din medii de cultura, bio daca este posibil, ambalate, etichetate si cu datele de provenienta.
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa, usturoiul si prazul, 3-4’ (apa+un ulei presat la rece). In acest timp am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am adaugat in cratita. Tot acum am adaugat si radacina de patrunjel. Am tot timpul pe aragaz o craticioara cu apa fierbinte, pentru a putea adauga apa peste legume, la nevoie. Dupa cartofi si patrunjel, am adaugat tulpina de telina, cimbrul si apa, cat sa dea peste legume. Dupa aproximativ 10-15’, am adaugat si ciupercile. Acestea se adauga spre sfarsitul perioadei de preparare termica, ele avand nevoie de putin timp de gatire.
- cand legumele au fost preparate termic, le-am “aruncat” in Nutribullet si vrum-vrum! Am adaugat smantana lichida si gata supa!
- am servit-o cu nuca si crutoane. Iaca asa!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments