Sunt crescuta langa Dunare. Cand eram copil, mancam peste cu peste. Am mancat mai mult peste decat carne de pui. Bine, mama nu stia de somon, creveti, aveam pestii de Dunare obisnuiti: crap, novac, etc. Saramurele erau printre preferate, cu mamaliguta si usturoi. Mama pregatea uneori si ciorba, dar nu prea ma dadeam in vant dupa ea. Ce pot sa va spun e ca, odata devenita adult, gusturile se schimba si imi place ciorba. Ce a ramas neschimbat…nu imi place sa vad ceapa plutind in ciorba, asa ca, intotdeauna, dar intotdeauna, ceapa se face pasta 😄.
Ingrediente:
- 500 gr peste (biban, somon, creveti, la alegere)
- 3 morcovi
- 1 ardei verde
- 1 bucatica de telina
- 1 pastarnac marisor
- 1 ceapa mare
- 1 tija apio
- 2-3 cartofi
- 150 gr pasta de rosii
- 250 ml bors de casa
- patrunjel proaspat tocat pentru servit
Cum am procedat:
- intr-o oala, am pus ceapa tocata fin impreuna cu radacinoasele si tija de apio taiata fin
- dupa cateva minute, am adaugat cartofii cuburi si ardeiul verde cubulete si am lasat la fiert la foc mic pana cand legumele sunt fierte, cca 15′
- am adauga pasta de rosii si am lasat inca 5-7′, dupa care bucatile de peste si creveti si am lasat inca vreo 7-10′ la foc mic
- am adaugat borsul si am dat intr-un clocot
- am servit cu patrunjel proaspat tocat, iar parintii cu iutisori 😛
Pofta buna!
No Comments