Pe vremurile demult apuse, cand eram eu copil-adolescent, salamul asta facea furori. Era considerat taaare bun, avand bucati de carne in el. Mno, pe vremea lui Ceausescu….ihi, pe vremea lui 😂, cam atata varsta am eu, se faceau si lucruri bune.
Nu stiu cat de bine l-am reprodus, dar a iesit taaaare bun, usturoiat, asa cum ne place, si cu bucati de carne in el. Nu stiu ce va spune Mara, dar eu am mancat deja 2 felii cu rosii, ceapa si castraveti.
Ingrediente:
- 350 gr pulpa de porc
- 350 piept de pui
- 5 catei usturoi
- 1 lg cimbru uscat
- Un praf de sare (2 ani+)
Cum am procedat:
- am tocat in robot 3/4 din carne ca sa obtin o pasta fina, cremoasa, iar restul de carne l-am tocat la cutit, bucatele mici
- am ras usturoiul si am amestecat toate ingredientele bine-bine, dupa care am lasat compozitia la rece cca 2h
- am asezat compozitia pe o foaie de copt si am rulat-o strans, sub forma unui baton, apoi am legat-o la capete
- am asezat din nou compozitia pe o alta foaie de copt si am repetat actiunea precedenta, apoi, din nou, pe o folie de aluminiu si rulat strans
- am gatit batonul in Ninja Foodie pe high pressure, timp de 30’, cu eliberarea naturala a presiunii (am pus apa in oala, iar batonul l-am asezat in vasul de air crisp).
- pentru a gati in oala normala, se pune o oala de apa pe foc, iar cand aceasta atinge punctul de fierbere, se aseaza batonul in apa fierbinte si se fierbe 2h30’, la foc mediu
- am lasat salamul sa se raceasca molcom peste noapte, dupa care am feliat si am servit cu rosii, castraveti, ridichi, ceapa
- optional, am trecut salamul prin boia dulce
Pofta buna!
No Comments