Pen’ca sambata si weekend, le-am facut copiilor (Mara & tata) ceva bun. Bun rau, nu asa…oare asocierea asta de ”bun rau” cine-a inventat-o? Mi se pare ciudata, dar tot o folosesc. Deci, un chec foarte bun, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru un weekend in familie.
Ingrediente:
- 175 gr unt moale
- 50 gr miere (1an+)
- 60 gr pudra de curmale
- 3 oua medii
- 1 lgita pudra de vanilie
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 lgita coaja de lamaie BIO
- 185 gr faina 650
- 2 lgite praf de copt BIO
- 200 gr afine
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- am amestecat bine untul cu mierea si pudra de curmale, am adaugat ouale, zeama de lamaie si omogenizat, apoi faina, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie
- la final, am incorporat 150 gr afine din cele 200 gr
- am turnat aluatul in tava pregatita si tapetata cu o foaie de copt (20cmx10cm) si am adaugat fulgii de migdale
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, ventilatie; dupa 15’, am adaugat restul de 50 gr afine deasupra si am continuat sa coc inca 45’; dupa aprox. 30’, eu am acoperit checul cu o foaie de copt, aragazul meu coace cam rau 🤭
- am facut testul scobitorii inainte de final
- am scos checul din forma dupa 10’ de la terminarea timpului de coacere si am feliat doar dupa racire
Pofta buna!
No Comments