Am fost iesita cu mandruta mea cateva ore, ca intre fete, sotul acasa, bucatar de seara. Cand ne-am intors infometate, surprize, surprize, domnul sot a gatit asa cum s-a priceput el: cartofi copti cu sos de branza si usturoi. Copilul a mancat un cartof cat toate zilele, eu, niste pepene…deh…dar am pastrat unul pentru pranzul de astazi :p
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 4 lg branza de capra
- 4 lg smantana fermentata
- 4 catei usturoi
- extra, optional: cascaval ras (1 an+)
Cum am procedat (cum a procedat, mai bine zis :)) :
- am pus cei 4 cartofi in tava, nivelul de mijloc, la 170 gr, caldura sus-jos, timp de 1h-1h15′; au fost intorsi dupa 40′
- dupa ce s-au copt, intra furculita usor in ei, i-am scos din cuptor si i-am lasat cateva minute sa se racoreasca – frige-frige la degetele 🙂
- am facut o scobitura in ei cu o lingura, iar ce am scos din fiecare, am amestecat cu cate o lg de branza de capra si una de smantana, adaugand si usturoi ras, iar la final, putin cascaval ras
- am reintrodus cartofii in cuptor pentru inca 10′, la 180grade
- am servit cu ridichi si masline kalamata
Pofta buna!
No Comments