Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cartofi copti cu branza

iulie 19, 2021

Am fost iesita cu mandruta mea cateva ore, ca intre fete, sotul acasa, bucatar de seara. Cand ne-am intors infometate, surprize, surprize, domnul sot a gatit asa cum s-a priceput el: cartofi copti cu sos de branza si usturoi. Copilul a mancat un cartof cat toate zilele, eu, niste pepene…deh…dar am pastrat unul pentru pranzul de astazi :p

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 4 lg branza de capra
  • 4 lg smantana fermentata
  • 4 catei usturoi
  • extra, optional: cascaval ras (1 an+)

Cum am procedat (cum a procedat, mai bine zis :)) :

  • am pus cei 4 cartofi in tava, nivelul de mijloc, la 170 gr, caldura sus-jos, timp de 1h-1h15′; au fost intorsi dupa 40′
  • dupa ce s-au copt, intra furculita usor in ei, i-am scos din cuptor si i-am lasat cateva minute sa se racoreasca – frige-frige la degetele 🙂
  • am facut o scobitura in ei cu o lingura, iar ce am scos din fiecare, am amestecat cu cate o lg de branza de capra si una de smantana, adaugand si usturoi ras, iar la final, putin cascaval ras
  • am reintrodus cartofii in cuptor pentru inca 10′, la 180grade
  • am servit cu ridichi si masline kalamata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.