Am pregatit paste pentru cina si, pentru ca voiam o budinca de paste la mic dejun, am fiert mai multe paste. Eu am folosit paste de ovaz, din DM, asa mai evitam glutenul. Eu, mai mult, din ratiuni de estetica, ei, mai putin :p.
Ingrediente:
- cca 100 gr paste de ovaz
- 350 gr branza de vaci proaspata
- 3 oua mari
- 5 lg lapte de cocos
- 2 lg fulgi de cocos
- 1 lgita coaja de lamaie BIO
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 3 lg sirop de curmale (sau miere BIO certificata dupa varsta de 1an) – optional daca serviti cu un gem fara zahar
- 150 gr afine
- o mana de fulgi de migdale
Cum am procedat:
- prima data, am fiert pastele, asa cum este indicat pe ambalaj si le-am scurs bine de apa
- intre timp, am pregatit amestecul de branza, oua, lapte de cocos, fulgi de cocos, coaja de lamaie, portocala si sirop de curmale
- odata fierte si scurse pastele, le-am combinat cu amestecul de branza, iar la final, am incorporat afinele
- am turnat amestecul intr-o tava patrata tapetata cu o foaie de copt, am adaugat fulgii de migdale deasupra si am copt timp de 35-40′, caldura sus-jos, in cuptorul preincalzit la 180 gr; timpul de coacere poate varia cu +/5′, in fct de cuptor, asa ca, dupa 30′, puteti verifica budinca, sa nu se arda deasupra
- a se felia dupa racire, daca aveti rabdare 😄🤭
Pofta buna!
No Comments