Dacă vreți să oferiți celor mici un mic dejun de nerefuzat, clătitele pufoase trebuie sa intre în meniul vostru. Pufoase, așa cum le zice și numele, gustoase, cu brânzica care se întinde de la mânuța care le ține până la gurița care le înșfacă, acestea îl vor cuceri pe mofturos încă de la prima întâlnire❣️
Ingrediente:
- 1 albuș
- 1 lg iaurt
- 1 lg faină (550 am folosit eu)
- 1 lg emmentaler ras
- 1 lg morcov ras
- cepșoara
Cum am procedat:
- am bătut albușul spumă, apoi am încorporat iaurtul și făina
- într-o tavã antiaderentã, am pus o lingură din amestecul cu ou, fãinã, iaurt si am nivelat ușor, dând acestuia o forma rotundã. Au iesit două forme, una mai mare si una mai mica
- dupã aproximativ 3′-4′ (cât să fie copt albușul), am pus deasupra acestora branza, morcovul (rase, ambele) și cepșoara tocată iar peste ele am adăugat restul compoziției (albuș, iaurt, fãinã). Am mai lăsat 1′, după care am intors clătitele cu fața în jos pentru înca 4′.
- dintr-un albuș a iesit 1 clătită de forma unui „ou ochi” și un pui mic al acesteia (vezi imaginea😀)
📌 Pentru copilasii cu intoleranță la gluten se va inlocui faina din grau cu faina din hrisca/quinoa/mei/naut.
Să aveți copii păpăcioși!❤️
8 Comments
Le-a papat bebe…nu avem o forma asa rotunda pentru tigaie dar vom lua..gustul foarte bun. Multumim de reteta!
Sa va fie de bine!❤️
În cuptor se fac?
In tigaie antiaderenta
Super rețetă!
Mulțumim
Cu ce se poate înlocui emmentalerul ? 😋
Hey! Cu o alta branza maturata!🤗