E sambata, soare, cald, vom petrece ceva vreme pe terasa, hai sa pregatim si ceva bun…zis si facut, luat copilul in spate, rabdarea din cui si spre bucatarie…fara participarea de exceptie a copilului din dotare la pregatirea bunatatilor, nu se poate! Chit ca ne trebuie doua zile sa curatam…😁
Ieri, am desfacut o cutie mai mare de ricotta si a mai ramas ceva din ea, asa ca, sclipitoare cum sunt 😂, am ajuns la concluzia ca i-ar sta bine alaturi de un aluat aromat de briose frantuzesti. 🙈
Ingrediente:
Aluat briose
- 250 gr faina tip 650 (plus extra pentru blatul de lucru)
- 20 gr drojdie proaspata sau 1.5 lingurita drojdie uscata
- 1 ou
- 110 gr lapte (am folosit de cocos, merge integral sau alt lapte vegetal) caldut
- 40 gr unt moale
- 3 linguri miere BIO certificata (1an+)
- 0.5 lingurita coaja de portocala BIO
Crema branza
- 1 ou mic
- 250 gr branza ricotta
- 1/2 lingurita vanilie pudra
- 1 lingura miere BIO certificata (1 an+)
- cateva afine
Topping: galbenus de ou
Cum am procedat:
- am pus laptele caldut impreuna cu drojdia si mierea si am lasat 10’ sa se activeze drojdia
- in bolul robotului, am cernut faina peste care am turnat drojdia activata, oul, coaja de portocala si untul
- am framantat pana am obtinut un aluat elastic pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul
- dupa dospire, am impartit aluatul in 7 bile egale pe care le-am intins cu ajutorul mainilor la un diametru de 7-8 cm
- am lasat aluatul din nou la dospit cam 30’
- intre timp, am pregatit branza, amestecand-o cu oul, mierea si vanilia
- dupa cele 30’, am asezat cercurile in tava, am ridicat marginile precum in fotografie, asemenea unui cuib de pasarele

- am impartit compozitia de branza intre cosulete, am uns cu galbenus marginile, asezat careva afine deasupra si am copt in cuptorul preincalzit la 200grade, aproximativ 20’ sau pana cand aluatul capata o culoare aurie, in functie de cuptor; puteti verifica dupa 15’
- nu am folosit ventilatia

Am pudrat cu faina de cocos.
Pofta buna!
No Comments