Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Brioșo-plăcințele

aprilie 25, 2020

E sambata, soare, cald, vom petrece ceva vreme pe terasa, hai sa pregatim si ceva bun…zis si facut, luat copilul in spate, rabdarea din cui si spre bucatarie…fara participarea de exceptie a copilului din dotare la pregatirea bunatatilor, nu se poate! Chit ca ne trebuie doua zile sa curatam…😁

Ieri, am desfacut o cutie mai mare de ricotta si a mai ramas ceva din ea, asa ca, sclipitoare cum sunt 😂, am ajuns la concluzia ca i-ar sta bine alaturi de un aluat aromat de briose frantuzesti. 🙈

Ingrediente:

Aluat briose

  • 250 gr faina tip 650 (plus extra pentru blatul de lucru)
  • 20 gr drojdie proaspata sau 1.5 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
  • 110 gr lapte (am folosit de cocos, merge integral sau alt lapte vegetal) caldut
  • 40 gr unt moale
  • 3 linguri miere BIO certificata (1an+)
  • 0.5 lingurita coaja de portocala BIO

Crema branza

  • 1 ou mic
  • 250 gr branza ricotta
  • 1/2 lingurita vanilie pudra
  • 1 lingura miere BIO certificata (1 an+)
  • cateva afine

Topping: galbenus de ou


Cum am procedat:

  • am pus laptele caldut impreuna cu drojdia si mierea si am lasat 10’ sa se activeze drojdia
  • in bolul robotului, am cernut faina peste care am turnat drojdia activata, oul, coaja de portocala si untul
  • am framantat pana am obtinut un aluat elastic pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul
  • dupa dospire, am impartit aluatul in 7 bile egale pe care le-am intins cu ajutorul mainilor la un diametru de 7-8 cm
  • am lasat aluatul din nou la dospit cam 30’
  • intre timp, am pregatit branza, amestecand-o cu oul, mierea si vanilia
  • dupa cele 30’, am asezat cercurile in tava, am ridicat marginile precum in fotografie, asemenea unui cuib de pasarele
  • am impartit compozitia de branza intre cosulete, am uns cu galbenus marginile, asezat careva afine deasupra si am copt in cuptorul preincalzit la 200grade, aproximativ 20’ sau pana cand aluatul capata o culoare aurie, in functie de cuptor; puteti verifica dupa 15’
  • nu am folosit ventilatia

Am pudrat cu faina de cocos.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.