Lalaalaaaa, e dimineata din nou! 🤭 M-am trezit bine-dispusa, am adormit pe la 9pm si m-am trezit la 6am…de multa vreme nu am mai dormit asa bine! Cum noaptea lunga inseamna un stomac gol, m-am pus pe treaba. 😄
Ingrediente: (4 briose medii)
- 100 gr faina ovaz
- 35 gr pudra de roscove
- 1 lgita praf de copt bio
- 1 lg piure de curmale
- Un vf lgita nucsoara
- 1/2 lgita scortisoara
- 35 gr ulei de cocos presat la rece (alt ulei de calitate)
- 1 ou mic
- 120 ml lapte de cocos (alt lapte)
Topping
- 2 lg pudra de curmale
- 30 gr margarina Alsan topita
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180gr, caldura sus-jos, si pregatit formele de copt
- prima data, am amestecat ingredientele uscate, apoi, le-am adaugat pe cele umede si am omogenizat cu o lingura
- am turnat continutul in forme si am copt, aprox 25’ sau pana cand briosele trec testul scobitorii
- pentru topping: am topit margarina si am pus pudra de curmale intr-o farfuriuta
- cat briosele erau inca fierbinti, am scufundat partea de sus in margarina si apoi le-am trecut prin pudra de curmale
*margarina se poate inlocui cu unt/laptele vegetal cu alt lapte
*uleiul se poate inlocui cu alt ulei de calitate cu gust neutru: floarea soarelui/rapita
*pudra de curmale se poate inlocui cu fulgi de cocos
*se poate adauga o lg de indulcitor: sirop de curmale sau miere (1an+)
Pofta buna!
No Comments