Ricotta Cheesecake este cu siguranța Cheesecake-ul preferat al soțului meu! Cica “e mai light” decât cel cu crema de brânza, mai pe gustul lui. Si cum papam babyfriendly de câțiva ani, nici ca se pune problema sa-l pregătesc altfel.
Ingrediente:
Crusta: 180 gr biscuiti babyfriendly (digestivi The Best) si 2 lg ulei de cocos presat la rece (la temperatura camerei). Puteți sa înlocuiți o lg de ulei de cocos cu o lg unt de arahide, dacă doriți. Saaau mai puteți Adaugă nuci/fructe uscate in compoziție.
Crema de branza:
- 400 gr Ricotta (Curtea Culorilor, Timisoara)
- 100 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac (una dintre smantanicile pentru frișcă fără caragenan)
- 3 oua
- 1 lingurița coaja de lămâie BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- 1 lingurița vanilie pudra Sonnentor
- 1 -2 lg miere certificata (1+) sau pasta de curmale, in funcție de gust
- 1 lingurita cu varf de amidon natural de porumb
Cum am procedat:
- prima data m-am ocupat de crusta: am pus intr-un chopper biscuiții si untul. Vrum-vrum si gata amestecul pentru crusta. Am repartizat compoziția pe fundul unei tavi cu d=18 cm si am apăsat ușor. Apoi am introdus tava in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru aproximativ 10-12’, timp suficient sa se evapore untul si sa avem o crusta crocanta de toată frumusetea. Am lăsat la racit.
- odata scoasă tava din cuptor, am trecut la pregătirea cremei de brânza – numa’ bine sa răcorește puțin crusta. Bine, nu e mare lucru nici de capul cremei: mixam ouăle cu smântâna si îndulcitorul, adăugăm ricotta, vanilia, coaja de lămâie iar la sfârșit amidonul. Atât!
- am turnat crema de brânza peste crusta si am introdus din nou tava in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru aproximativ 50’. Puteți înveli tava la exterior in hârtie de aluminiu (pentru a nu pătrunde apa in tava, in cazul in care e cu pereți detașabili) si sa o așezati in alta tava cu diametru mai mare, in care sa turnați apa calda – astfel se va coace pe bain-marie, foarte frumos. Odată copt Cheesecake-ul, am oprit cuptorul si am lăsat usa acestuia întredeschisa pentru aproximativ 10’. Abia apoi l-am scos din cuptor si l-am lăsat la răcit. Iar de acum, răbdare!:)) Sa se răcească complet. Nu îl scoatem cald din tava! Ideal ar fi de servit la după aproximativ 3-4 ore (chiar la frigider petrecute).
Sa avem copilași sănătoși!
No Comments