M-am trezit de dimineață pregătită să fac biscuiții cu brânză pe care îi fac de obicei (rețeta aici), dar în lipsă de iaurt, am improvizat și au ieșit niște biscuiți cu telemea delicioși.
Ce am folosit:
- 180 g unt
- 220 g telemea desărată (ținută în apă, la frigider, peste noapte) – 12 luni+
- 3 ouă de găină (2 ouă pentru aluat + 1 ou pentru uns)
- 200 g făină de grâu (550 am avut eu) + alte 4 linguri cu vârf adăugate în timpul procesului de lucru
- 5 g praf de copt bio
- 2 linguri cu vârf fulgi de drojdie inactivă
- semințe de susan negru
- semințe decorticate de cânepă
Cum am procedat:
- am pus într-un bol făina (200g), fulgii de drojdie inactivă și praful de copt și le-am amestecat foarte bine
- am tăiat untul rece cubulețe și l-am pus peste făină. Am amestecat făina cu untul și cu ajutorul degetelor am mărunțit cât se putea de tare untul. Veți obține un aluat foarte nisipos.
- peste aluatul nisipos am adăugat telemeaua răzuită fin și am amestecat superficial
- am adăugat peste aluat 2 ouă și am amestecat bine cu mâna până când am obținut un amestec omogen. În această fază aluatul este lipicios
- am adăugat treptat câte o lingură de făină, până când aluatul nu se mai lipea de degete și am reușit să obțin o bilă compactă de aluat. La mine au intrat 4 linguri mari de făină (pe lângă cele 200 de grame folosite inițial)
- am pus aluatul la rece pentru 30 de minute, timp în care am încălzit cuptorul
- după 30 de minute am scos aluatul din frigider, l-am întins într-o foaie de 5-10 mm și l-am decupat în formele dorite. Atenție: presărați făină pe blatul de lucru și pe aluat, pentru a-l putea întinde cu ușurință.
- am pus formele de aluat în tavă, le-am uns cu ou (eu am folosit o pensulă de bucătărie, dar puteți face asta și cu o linguriță) și am presărat deasupra lor semințe
- am băgat tava la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute
♥ Lăsați biscuiții să se răcească înainte de a îi consuma
♥ Se păstrează foarte bine, fiind pufoși la interior (aspect de pâine)
♥ Din aceste cantități au ieșit 25 de biscuiți de dimensiune medie
4 Comments
Simona, cum procedam cu drojdie proaspăta la aceștia biscuiți cu telemea?
Daniela, agentul de crestere aici este bicarbonatul, nu drojdia activa. Fulgii de drojdie inactiva nu au rol de agent de crestere. Sunt pusi pt a creste valoare nutritiva a biscuitilor. Gasesti un articol pe site, referitor la ei🤗
Buna! Ce înseamnă foc mic? 160 grade e ok?
170-180*C🤗