Dulcegării

Cheesecake bars cu fructe de pădure

iulie 5, 2021

Duminica am avut cativa prieteni dragi in vizita, o viitoare mamica, o femeie frumoasa inainte, dar care pur si simplu umplea casa de frumusete acum. Neaparat, ceva bun trebuia pregatit. Asa ca, un cheesecake cu fructe de padure s-a strecurat pe masa noastra.

Ingrediente: (5 adulti + 1 copil)

Blat

  • 6 curmale Medjool fara samburi
  • 150 gr nuci romanesti (hidratate 2h)
  • 2 lg pudra de roscova
  • 2 lg apa

Stratul de branza

  • 250 gr branza ricotta
  • 250 ml smantana lichida Laptaria cu Caimac
  • 2 oua
  • 3 lg amidon tapioca
  • 1 lgta vanilie pudra

Stratul de fructe de padure

  • 1 borcan 300 gr gem de fructe de padure fara zahar
  • cateva afine

Cum am procedat:

  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit o forma tapetata cu hartie de copt (15x15cm)
  • am pus intr-un robot toate ingredientele pentru blat si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut un aluat moale, modelabil, ca o plastilina
  • am asezat compozitia pe fundul tavii si am nivelat-o cu mana, dupa care am introdus in cuptor pentru 15’
  • intre timp, am amestecat in bol toate ingredientele pentru stratul de branza
  • am redus temperatura la 160 gr
  • odata copt blatul, l-am scos, am turnat compozitia branzoasa si am continuat coacerea timp de 40’
  • dupa terminarea timpului, am scos cheesecake-ul, am adaugat afinele ici-colo si gemul pe toata suprafata
  • am reintrodus in cuptor si am copt inca 20’, dupa care l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a fi taiat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.