Duminica am avut cativa prieteni dragi in vizita, o viitoare mamica, o femeie frumoasa inainte, dar care pur si simplu umplea casa de frumusete acum. Neaparat, ceva bun trebuia pregatit. Asa ca, un cheesecake cu fructe de padure s-a strecurat pe masa noastra.
Ingrediente: (5 adulti + 1 copil)
Blat
- 6 curmale Medjool fara samburi
- 150 gr nuci romanesti (hidratate 2h)
- 2 lg pudra de roscova
- 2 lg apa
Stratul de branza
- 250 gr branza ricotta
- 250 ml smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 2 oua
- 3 lg amidon tapioca
- 1 lgta vanilie pudra
Stratul de fructe de padure
- 1 borcan 300 gr gem de fructe de padure fara zahar
- cateva afine
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit o forma tapetata cu hartie de copt (15x15cm)
- am pus intr-un robot toate ingredientele pentru blat si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut un aluat moale, modelabil, ca o plastilina
- am asezat compozitia pe fundul tavii si am nivelat-o cu mana, dupa care am introdus in cuptor pentru 15’
- intre timp, am amestecat in bol toate ingredientele pentru stratul de branza
- am redus temperatura la 160 gr
- odata copt blatul, l-am scos, am turnat compozitia branzoasa si am continuat coacerea timp de 40’
- dupa terminarea timpului, am scos cheesecake-ul, am adaugat afinele ici-colo si gemul pe toata suprafata
- am reintrodus in cuptor si am copt inca 20’, dupa care l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a fi taiat
Pofta buna!
No Comments