Ce poti face cu 4 oua, 4 linguri de ulei si 4 linguri de faina? O prajitura absolut delicioasa, rapida, fara praf de copt. O pufosenie, da!
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 lg ulei de rapita presat la rece
- 4 lg faina tip 550
- nuci pecan (optional)
Cum am procedat:
- cu ajutorul unui robot/mixer, am mixat cele 4 oua pana cand au devenit spumoase/pufoase, asemenea unei creme; poate dura 2-3’, la viteza maxima
- fara sa opresc mixerul, am adaugat uleiul, apoi faina, cate o lingura pe rand – nu am oprit mixerul
- am contianuar sa mixez inca vreo 10-15 secunde pana cand am omogenizat ingredientele
- am turnat aluatul in vasul de copt (silicon bpa free, 15x15cm), am adaugat nucile si am copt timp de 30’ in cuptorul bine preincalzit la 180 grade
- dupa coacere, am deschis usa cuptorului si am lasat Prajitura sa se racoreasca 5’ inainte de a o scoate din cuptor
- am feliat dupa racire si am servit cu gem de cirese fara zahar, deci nu am avut nevoie de indulcitor
In locul nucilor, se pot adauga fructe uscate sau chiar proaspete, la alegere.
Pentru copilasii mai mari, se poate adauga 1 lg de indulcitor (xylit, miere, sirop de curmale) care se va mixa impreuna cu ouale.
Pofta buna!
2 Comments
Buna, in loc de ulei dd rapita se poate folosi altul? Multumesc
Buna,bineinteles.