O noua saptamana, din nou pachetele. Nici nu trece bine o saptamana, ca incepe alta. Spre deosebire de Romania, prima zi din vacanta de vara e 16 iulie in Luxembourg, dar scoala reincepe tot in septembrie…scurta-i vacanta de vara, scurta-i…Cel mai usor imi e sa combin micul dejun cu pachetelul ei, de aceea trebuie sa inventez chestii pe care sa le manance cu placere de doua ori pe zi :p
Ingrediente:
- 160 gr fulgi de ovaz fini
- 240 gr faina de ovaz
- 1 lgita pudra de vanilie
- 120 gr unt topit
- 50 gr unt de migdale
- 250 gr gem de afine fara zahar
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180gr, caldura sus-jos si am pregatit un vas (15x15cm) tapetat cu o foaie de copt
- intr-un bol, am amestecat faina impreuna cu fulgii de ovaz, vanilia si unturile
- am pus jumatat din cantitatea de aluat in tava si am presat bine cu degetele
- am turnat deasupra gemul si l-am nivelat cu o spatula
- am adaugat deasupra gemului si restul de aluat pe care l-am asezat frumos acoperind toata suprafata cu gem
- am copt in cuptorul preincalzit timp de 40-45′
- am lasat prajiturica sa se raceasca bine, apoi am taiat-o
- am “stropit” cuburile cu unt de arahide pentru copil si cu coconut jam din DM pentru parinti (il recomand, e delicios) si le-am pudrat cu faina de cocos
Pofta buna!
No Comments