Cereale, pseudocereale și derivate

Cuburi de ovăz cu gem de afine

iunie 28, 2021

O noua saptamana, din nou pachetele. Nici nu trece bine o saptamana, ca incepe alta. Spre deosebire de Romania, prima zi din vacanta de vara e 16 iulie in Luxembourg, dar scoala reincepe tot in septembrie…scurta-i vacanta de vara, scurta-i…Cel mai usor imi e sa combin micul dejun cu pachetelul ei, de aceea trebuie sa inventez chestii pe care sa le manance cu placere de doua ori pe zi :p

Ingrediente:

  • 160 gr fulgi de ovaz fini
  • 240 gr faina de ovaz
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 120 gr unt topit
  • 50 gr unt de migdale
  • 250 gr gem de afine fara zahar

Cum am procedat:

  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180gr, caldura sus-jos si am pregatit un vas (15x15cm) tapetat cu o foaie de copt
  • intr-un bol, am amestecat faina impreuna cu fulgii de ovaz, vanilia si unturile
  • am pus jumatat din cantitatea de aluat in tava si am presat bine cu degetele
  • am turnat deasupra gemul si l-am nivelat cu o spatula
  • am adaugat deasupra gemului si restul de aluat pe care l-am asezat frumos acoperind toata suprafata cu gem
  • am copt in cuptorul preincalzit timp de 40-45′
  • am lasat prajiturica sa se raceasca bine, apoi am taiat-o
  • am “stropit” cuburile cu unt de arahide pentru copil si cu coconut jam din DM pentru parinti (il recomand, e delicios) si le-am pudrat cu faina de cocos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.