Când se cere griș, facem griș. Cel de astăzi este din soriz și la noi are mereu succes.
Ingrediente:
- griș de soriz (aproximativ un pumn – se crește cantitatea sau se scade în funcție de textura care vă place la griș; nouă ne place mediu, nici foarte tare, nici foarte lichid)
- 200 ml lapte (eu am folosit lapte de mei cu cocos dar se poate utiliza orice lapte doriți)
- 1 linguriță mică de miere
- noi am servit cu zmeură liofilizată (se poate înlocui cu alte fructe uscate bine bine, semințe decorticate de cânepă și semințe de susan negru – puteți să omiteți semințele și să le înlocuiți cu fulgi de cocos sau puțin ulei vegetal presat la rece
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert la foc mic
- când laptele a început să fiarbă am adăugat în ploaie grișul și am amestecat energic cu un tel – am fiert 15 minute la foc mic mic, amestecând aproape continuu – la nevoie mai puteți să adăugați puțin lapte sau puțină apă (dacă devine mai dens decât vă doriți voi)
- după stingerea focului am adăugat mierea și am amestecat bine
- am decorat cu puțină miere, zmeură liofilizată și semințe
No Comments