Sosul acesta e un sos des “auzit” ca se ofera bebelusilor pe aici. Morcov, mar si rosii. Ma gandesc eu cu gandul meu, propriu si personal, ei, cum ar fi ca noi, bebeloii, sa mancam asa ceva. Tot ce e cu mar are o aroma dulceaga, parfumata, il are pe vino-n-coace. Si stiti ceva? Mancarea de bebelusi e nemaipomenit de buna! Dar buna-buna!
Copilului care nu mai e bebelus, desi inca o alint cu “bebelusa mea”, i-am ras putin cheddar, noi am adaugat niste fulgi de chilly. Iaca asa, am avut o cina minunata, buna si cu multe vase de spalat. 😀
Ingrediente: (3 portii)
- 1 mar mare
- 1 morcov
- 300 gr rosii
- 1 lgita busuioc uscat
- 1 catel usturoi
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 mana sanatoasa de paste din grau dur
- optional: cheddar ras (sau seminte, fulgi de drojdie inactiva, parmezan vegetal, etc), cateva rosii cherry
Cum am procedat:
- am pus marul, morcovul si usturoiul in chopper si am maruntit, dupa care le-am inabusit in lg de ulei si putina apa, alaturi de busuiocul uscat
- am maruntit si rosiile si le-am adaugat si pe ele peste restul de ingrediente din tigaie si am gatit pana cand totul a devenit o pasta groasa
- am pus pasta in chopper si am vajait minunatul pana cand am obtinut un sos gros
- am amestecat sosul cu pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet
- fetita a servit cu putin cheddar ras si cateva rosii cherry
Se pot oferi inainte de 1 an, bineinteles, fara cheddar.
Pofta buna!
No Comments