Cereale, pseudocereale și derivate

Budincă libaneză de orez

februarie 26, 2021

Budinca de astăzi îi aparține Flaviei (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, care și-a descoperit pasiunea pentru preparate baby-prietenoase. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Nu stiu de voi, dar eu cand zic orez cu lapte, imi zboara gandul la copilarie. Parca ma si vad cum suflam cu foc, sa se raceasca mai repede, sa gust orezul aromat cu vanilie si scortisoara. Budinca de orez se face la fel de usor ca orezul de pe vremuri, dar mai nutritiva si mai baby friendly.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 100 gr orez
  • 200 ml smantana lichida fara caragenan
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zdravana de miere (1+)
  • pudra de vanilie
  • caise uscate
  • scortisoara
  • sucul de la jumatate de portocala sau lamaie
  • 1 lingura apa de trandifiri
  • 50 gr nuca (sau orice oleaginoasa, hidratata in prealabil)

Cum procedam:

  • Am fiert orezul in apa, dupa primul clocot, l-am strecurat si l-am spalat. Aparte, am pus la incalzit laptele, smantana si vanilia. Cand s-a incalzit bine, am pus orezul, amestecand cand si cand.
  • Intr-o craticioara, am pus cam un pahar de apa, alaturi de caise, sucul de portocale si scortisoara. Am fiert amestecul cam 10 minute.
  • Cand bobul de orez a fost moale, am inchis focul si am pus apa de trandafiri si mierea.
  • Cateva caise le-am tocat marunt si le-am amestecat in orez si cateva am pus de decor, alaturi de nuca tocata. Sa mai zic ca s-au lins castroanele?”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.