Carne, pește sau fructe de mare

Chifteluțe cu dovlecei, cartofi și morcov – la AIR fryer

iunie 26, 2021

Caldura mare, mon cher! Recunosc ca nu ma omor cu preparatele care necesita (multa) preparare termică si ca o cam dam e salate!:)) Însă, din când in când mai “aprindem” câte ceva! Astăzi, AIR Fryer-ul!:)) 15’ n-o fi foc, nu-i asa?

Am optat pentru niste chiftelute din piept de pui, doldora de legume. Si le-am “prăjit” in AIR Fryer. Asa ca, am terminat rapid! Fara încălzirea bucătăriei, fara miros de prăjit, fara stropi de ulei de jur-împrejur (bleah). Sănătos si rapid! Întrucât mi se pare ca uneori AIR Fryer-ul cam usucă, am pus o ceșcuța de apa in interiorul acestuia. Asadar, aburi avem, legume care sa dea suculentă avem, chef – cu nemiluita! Ce sa nu iasă!

Ingrediente (totul la ochi):

  • un piept de pui
  • un dovlecel mediu
  • un cartof mic
  • un morcov mediu
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde, tocata mărunt
  • 1 cățel usturoi, dat prin răzătoare
  • 1 lg pesmet (in caz de intoleranta la gluten, puteti folosi 2 lg de firimituri dintr-o pașnica gluten free)
  • Optional, 1 lg faina (merge si de migdale) – in cazul in care aveti o compoziție prea moale (daca nu ați scurs bine dovlecelul de apa)
  • 3-4 fire de patrunjel, maruntite cu cuțitul
  • 1 praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • Am dat prin răzătoare dovlecelul, morcovul si cartoful. Le-am lasat puțin deoparte, pentru a lasă din apa continuta si m-am ocupat de pieptul de pui pe care l-am trecut prin masina de tocat. Odata mărunțit pieptul, am revenit la legumele raziuite pe care le-am scurs bine de apa si le-am adaugat peste cărnița. Am adaugat si restul ingredientelor si gata compoziția. Am lasat-o la odihnit 10’.
  • Am pus o ceascuta de apa in AIR fryer si pe grătar am asezat chiftelute, modelate frumos. Le-am copt la 180- 190*, timp de 15-16’. Puteti sa le pulverizați cu un ulei presat la rece in ultimele 3’ de coacere, pentru un aspect arămiu. Gata chifteluțele!
  • noi le-am servit cu o salata de vara, din roșii, castraveți, ceapa verde, asezonate cu puțin ulei de masline presat la rece Kalamata si stropite cu putina zeama de lamaie. Mniiiom! Puteti sa le serviți si alături de sosul preferat: de roșii, tzatziki, pesto de patrunjel/busuioc, etc.

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.