Am descoperit sosul de portocala. Nu stiu de ce eram mereu reticenta la sosul acesta, rau am facut. Acum, l-as manca pe paine…iar mie cand imi intra ceva in cap, greu mai iese de acolo. Veti vedea de ce…:)
Ingrediente:
- 1/2 pulpa de rata dezosata
- 1 morcov
- 2 cartofi micuti
- cateva cuburi de gutuie
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- zeama de la 1 portocala
- 2 lg zeama de lamaie
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- condimente: oregano, cimbru, putin carmom si putina scortisoara
Cum am procedat:
- pulpa de rata, am dat-o intr-un clocot pentru a scoate sangele din carne
- am pregatit sosul intr-un chopper: ceapa, usturoiul, zeama de portocala si lamaie, uleiul, condimentele si br-brrrrr de cateva ori
- am pus intr-un vas de fonta cu capac legumele si gutuia cuburi/feliate, carnea deasupra si am turnat sosul peste ele
- am copt in cuptorul preincalzit la 170gr timp de 2h, caldura sus-jos
- in ultimele 20′, am luat capacul, am crescut temperatura la 185 gr si am schimbat pe functia grill
Pofta buna!
No Comments