Carne, pește sau fructe de mare

Rata in sos de portocala

noiembrie 16, 2020

Am descoperit sosul de portocala. Nu stiu de ce eram mereu reticenta la sosul acesta, rau am facut. Acum, l-as manca pe paine…iar mie cand imi intra ceva in cap, greu mai iese de acolo. Veti vedea de ce…:)

Ingrediente:

  • 1/2 pulpa de rata dezosata
  • 1 morcov
  • 2 cartofi micuti
  • cateva cuburi de gutuie
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • condimente: oregano, cimbru, putin carmom si putina scortisoara

Cum am procedat:

  • pulpa de rata, am dat-o intr-un clocot pentru a scoate sangele din carne
  • am pregatit sosul intr-un chopper: ceapa, usturoiul, zeama de portocala si lamaie, uleiul, condimentele si br-brrrrr de cateva ori
  • am pus intr-un vas de fonta cu capac legumele si gutuia cuburi/feliate, carnea deasupra si am turnat sosul peste ele
  • am copt in cuptorul preincalzit la 170gr timp de 2h, caldura sus-jos
  • in ultimele 20′, am luat capacul, am crescut temperatura la 185 gr si am schimbat pe functia grill

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.