Carne, pește sau fructe de mare

Tocanita de pui cu ardei copt si spanac

octombrie 16, 2020

O mancarica de pui cu ardei copt si spanac, o mamaliguta pot face un pranz excelent pentru intreaga familie. Noi preferam mamaliguta ca niste moldoveni adevarati, asa cum am vazut eu la mamaie si la mama. Mno, old habbits die hard, stiti voi vorba aia veche a romanului :))))

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi rosii, copti, fara coaja
  • 2 ardei grasi galbeni, copti, fara coaja
  • 5-6 fire de usturoi verde
  • 100 gr spanac congelat
  • 400 gr piept de pui
  • 2 lg ulei de masline
  • 100 ml apa

Cum am procedat:

  • am tocat ardeii grasi (am avut in congelator) si usturoiul
  • pieptul de pui l-am tait cubulete
  • am pus carnea in tigaie si am inabusit-o cateva minute in putina apa
  • am adaugat ardeii si usturoiul, apa si uleiul si am acoperit cu in capac, le-am gatit incet, la foc mic
  • cand carnea a fost bine gatita, am adaugat spanacul congelat si am continut sa gatesc pana cand spanacul s-a gatit, fara a exagera cu gatitul lui
  • am servit toti cu mamaliguta.

*Spanacul se ofera ocazional (2-3 ori /luna) datorita continutului mare de nitrati si oxilati.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.