Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Crochete din bulgur si dovleac

octombrie 25, 2020

De la pranz ne-au ramas vreo 4 linguri de bulgur pe care nu am vrut sa il arunc. Ne-a placut, dar parca nici nu voiam sa mancam si la cina fix acelasi bulgur. Cum ideile mele sunt putine, l-am transformat in crochetele mele obisnuite. Am norocul ca fetita mea e fan finger food dintotdeauna, ca altfel…🙈

Ingrediente:

  • 4 lg bulgur fiert, fara lichid
  • 50 gr dovleac copt (fiert are mai mult lichid, nevoie de mai mult pesmet)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou mic (sau un galbenus daca e oul mare)
  • 60 gr cheddar ras
  • 2-3 lg pesmet
  • fulgi de drojdie inactiva pentru topping

Cum am procedat:

  • am amestecat bulgurul cu usturoiul ras, oul batut, dovleacul piure si cheddarul ras
  • am adaugat pesmetul in functie de textura obtinuta si am format crochetele cu mainile usor umede
  • am trecut crochetele prin fulgi de drojdie inactiva si le-am copt in cuptorul preincalzit la 190 gr, timp de 25’
  • in ultimele 5’, am intors crochetele pe partea cealalta
  • le-am servit cu salata din spanac si rosii si sos de iaurt cu usturoi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.