Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Waffe cu dovleac

noiembrie 6, 2020

Deși o parte din speciile de dovleac se găsesc în magazin tot anul, categoric sezonul lui este în perioada friguroasă. Dacă tot e în sezon, cei de la Bucătărie în culori ne propun astăzi niște vafe specifice anotimpului. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Un mic dejun delicios, tomnatic, care a lasat un miros de dovleac copt si scortisoara minunat in toata casa. A fost un mare succes la toata familia,am papat toti pe nerasuflate . Le-am servit cu o crema de branza si dulceata de mere fara zahar.

Ingrediente:

  • 250 gr faina 650
  • 3 oua (albusurile batute spuma separat)
  • 5 linguri de unt topit
  • 1 iaurt 5% grasime de 125 gr
  • 60 ml lapte
  • 2 lg sirop de curmale Solaris
  • Trei sfert de cana de pireu de dovleac copt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie pulbere
  • Un praf de nucsoara

Cum am procedat:

  • Am batut albusurile spuma separat, faina a fost amestecata cu praful de copt si condimentele,separat am amestecat galbenusurile cu untul topit,siropul de curmale,iaurtul, laptele si dovleacul copt.
  • Apoi am amestecat ultimele doua compozitii iar cea obtinuta a fost incorporata usor in albusurile spuma.
  • Am pus cate un polonic plin de compozitie in aparatul de waffe preincalzit!
  • Mi-au iesit 9 bucati delicioase pe care le-am papat pe nerasuflate!”

vafe gofre waffle gauffre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.