Deși o parte din speciile de dovleac se găsesc în magazin tot anul, categoric sezonul lui este în perioada friguroasă. Dacă tot e în sezon, cei de la Bucătărie în culori ne propun astăzi niște vafe specifice anotimpului. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
„Un mic dejun delicios, tomnatic, care a lasat un miros de dovleac copt si scortisoara minunat in toata casa. A fost un mare succes la toata familia,am papat toti pe nerasuflate . Le-am servit cu o crema de branza si dulceata de mere fara zahar.
Ingrediente:
- 250 gr faina 650
- 3 oua (albusurile batute spuma separat)
- 5 linguri de unt topit
- 1 iaurt 5% grasime de 125 gr
- 60 ml lapte
- 2 lg sirop de curmale Solaris
- Trei sfert de cana de pireu de dovleac copt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita vanilie pulbere
- Un praf de nucsoara
Cum am procedat:
- Am batut albusurile spuma separat, faina a fost amestecata cu praful de copt si condimentele,separat am amestecat galbenusurile cu untul topit,siropul de curmale,iaurtul, laptele si dovleacul copt.
- Apoi am amestecat ultimele doua compozitii iar cea obtinuta a fost incorporata usor in albusurile spuma.
- Am pus cate un polonic plin de compozitie in aparatul de waffe preincalzit!
- Mi-au iesit 9 bucati delicioase pe care le-am papat pe nerasuflate!”
vafe gofre waffle gauffre
No Comments