Unele dimineți pur și simplu încep așa, cu un griș în lapte și fructe. Astăzi am avut varianta de griș de mei.
Ingrediente:
- Griș de mei – puteți să folosiți și alte tipuri de griș (din grâu dur, de soriz etc)
- Lapte – eu am folosit lapte de caju, dar se poate face cu orice tip de lapte vegetal (de ovăz, mei, migdale, susan, cocos) sau animal (de capră sau vacă)
- Fructe – eu am folosit ananas și vișine
- Miere – este opțională (1+)
- Pentru servire: nuci, semințe, unt vegetal sau ulei vegetal – eu am folosit fulgi de cocos și semințe de susan negru
- Cantitățile se adaptează în funcție de numărul de porții pe care doriți să le faceți și de tipul de griș utilizat. Eu am folosit 300 ml lapte, 2 pumni de griș, 1/2 linguriță de miere, 1 pumn mare de vișine congelate și câteva bucăți de ananas congelat – mi-au ieșit 3 porții
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert și când a început să facă spumă am adăugat în ploaie grișul, amestecând continuu cu un tel. Am fiert aproximativ 10 minute, la foc mic. În funcție de tipul de griș pe care îl aveți se fierbe mai mult sau mai puțin – veți vedea că se îngroașă și prinde textura specifică de griș/budincă
- în paralel am tras fructele congelate la tigaie pentru câteva minute cu 2 linguri de apă până când au fost moi
- când grișul a fost gata, l-am mutat în farfurii, am pus deasupra fructele și mierea apoi am presărat fulgii de cocos și semințele de susan negru
No Comments